نوعی غذاست که میتواند به عنوان پیشغذا قبل از وعده اصلی، به عنوان یک وعده مستقل پس از آن، همراه با غذای اصلی یا حتی به عنوان یک وعده اصلی مصرف شود. سالادها شامل مجموعهای متنوع از خوراکیها هستند که انواع اصلی آنها شامل سالاد تازه، سبزیجات، ماکارونی، حبوبات یا غلات، نوع مخلوط با گوشت قرمز، مرغ و غذاهای دریایی، و سالاد میوه میباشد. بیشتر آن ها به صورت سرد سرو میشوند، اما برخی از آنها مانند سالاد آلمانی سیبزمینی به صورت گرم نیز تهیه میشوند. سادهترین سس مورد استفاده برای آن ها ترکیبی از روغن و سرکه است که معمولاً به نسبت سه به یک تهیه میشود و به آن نمک، فلفل، سبزیهای معطر و خردل اضافه میشود. سسهای خامهای شامل سس مایونز، خامه شیرین یا ترش، و سسهای پختنی حاوی تخممرغ، آرد و شیر یا خامه هستند. به این سسها معمولاً مواد دیگری مانند پنیر کپکی، پیاز، سیر، ترخون، جعفری، سس گوجهفرنگی، پیاز خردشده، زیتون و تخممرغ نیز افزوده میشود.
سالاد
لغت نامه دهخدا
سالاد. ( فرانسوی، اِ ) نوعی کلاه خود سبک که جنگجویان اروپائی از قرن پانزدهم تا هفدهم آن را بر سر می نهادند.
سالاد. ( اِخ ) یکی ازایالات مجارستان بطول 150 و بعرض 20 هزارگز و مرکز آن «ساله آیرس » است. رجوع به قاموس الاعلام ترکی شود.
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
فرهنگ فارسی
( اسم ) غذایی است مرکب از انواع سبزیها پخته یا خام که با نمک سرکه روغن آغشته کنند
یکی از ایالات مجارستان
دانشنامه عمومی
واژهٔ ( Salad ) در زبان فرانسوی از کلمه ای لاتین با عنوان ( Salata ) به معنی شور و نمکی و نمک اندود شده ریشه می گیرد.
در بیش از دو هزار سال پیش، ایرانی ها بر روی سبزیجات از جمله کاهو، روغن و سرکه می ریختند و آن را میل می کردند، که از طریق جنگ های ایران و روم این رسم به اروپا رفته و در آنجا دچار تحولات و تغییراتی شد. در آغاز قرن بیستم و دنیای صنعتی و روند مصرف غذاهای آماده، سالاد نیز به همین ترتیب وارد سبد غذایی گردید، هرچند در ابتدا این کار در آمریکا آغاز شد ولیکن امروزه در سراسر جهان، سالاد به صورت تجاری در سوپرمارکت ها به فروش می رسد. با جا افتادن این نوع غذا در میان عامه مردم اکنون حتی در برخی رستوران ها و هتل ها، جایی به نام سالاد بار ( salad bar ) دارند که در آن انواع سالاد برای سرو کردن عرضه می شود.
• سالاد فصل
• سالاد شیرازی
• سالاد کلم
• سالاد الویه
• سالاد لوبیا
• سالاد ماکارونی
• سالاد سزار
• سالاد تخم مرغ
• سالاد سزار
• سالاد آمریکایی
• سالاد روسی
• سالاد میوه
• سالاد پاستا
• سالاد اندونزی
برای تزیین سالاد از انواع سس استفاده می شود، این سس ها با طعم های مختلف و به سلیقه های متفاوت بروی سالاد ریخته می شوند.
دانشنامه آزاد فارسی
طیف وسیعی از خوراک ها که انواع اصلی آن عبارت اند از سالاد تازه؛ سالاد سبزیجات؛ سالاد ماکارونی، حبوبات، یا غلات؛ سالاد مخلوط حاوی گوشت قرمز و گوشت مرغ و غذاهای دریایی؛ و سالاد میوه. بیشتر سالادها سرد خورده می شوند، اما برخی سالادهای گرم نیز وجود دارند، نظیر سالاد آلمانی سیب زمینی. ساده ترین سسی که برای سالادها استفاده می شود مخلوط روغن و سرکه، معمولاً به نسبت سه به یک، به اضافۀ نمک و فلفل و سبزی های معطر و خردل است. سس های خامه ای عبارت اند از سس مایونز، خامۀ شیرین یا ترش، یا سسی پختنی حاوی تخم مرغ و آرد و شیر یا خامه. به این سس ها مواد دیگری نیز چاشنی می شود چون پنیر کپکی؛ پیاز، سیر، ترخون، و جعفری؛ سس گوجه فرنگی، پیاز خردشده، زیتون، جعفری، و تخم مرغ.
ویکی واژه
مخلوطی از سبزیهای پخته یا خام یا محصولات گوشتی که با سس مخصوص خورده میشود.
جملاتی از کلمه سالاد
کاتن در ۱۴ خرداد ۱۳۵۷ در هیوستون، تگزاس به دنیا آمد. او یک مسیحی معتقد است و درحال حاضر با همسرش و ۶ فرزندش در سالادو، تگزاس زندگی میکند.
رودهای عمده در استان، کوئنتو و کونلارا میباشند. همچنین رودهای سالادو و دساگادرو مرز این استان را با سایر ایالات تشکیل میدهد.