مربا یک خوراکی شیرین و غلیظ است که از میوهها، شکر و آب تهیه میشود. برای تهیه آن، ابتدا میوهها را به قطعات کوچک برش میزنند و با شکر مخلوط میکنند. سپس این ترکیب را روی حرارت ملایم قرار میدهند تا شکر حل شده و میوهها نرم شوند. در نهایت، مخلوط را به مدت مشخصی میپزند تا قوام لازم را پیدا کند. برای حفظ طعم و عطر، میتوان از ادویهجات یا آبلیمو نیز استفاده کرد. پس از پخت، آن را در شیشههای تمیز و خشک ریخته و در جای خنک نگهداری میکنند.
انواع مختلفی از این خوراکی وجود دارد که شامل مربای توتفرنگی، زردآلو، انجیر، هویج، سیب و آلبالو میشود. هر نوع با طعم و عطر خاص خود، تجربهای متفاوت را ارائه میدهد.
نوعی از بستنیهای ابتدایی ایرانیان برف و شیره است که با برف، شیره؛ مربا و عسل تهیه میشود.
تثبیت کنندهها، و ژل کنندهها، مانند آگار یا پکتین (به عنوان مثال برای استفاده از مربا) بافت غذاها را قوام میدهد. در حالی که آنها امولسیفایر واقعی نیستند، آنها به تثبیت امولسیونها کمک میکنند.
خانمهای خانهدار نباید فراموش کنند شیشههایی که برای مربا استفاده میکنند باید سترون باشد.
بیژن افشار ۱۶ اسفند ۱۳۴۵ در تهران متولد شد. او فارغالتحصیل رشتهٔ بازیگری از دانشگاه هنرهای دراماتیک در مقطع لیسانس بود. وی کار بازیگری را با ایفای نقش در فیلم سینمایی «دکل» به کارگردانی عبدالحسن برزیده شروع کرد و در فیلم مربای شیرین به کارگردانی مرضیه برومند در سال ۱۳۸۰ ادامه داد. بیژن افشار عضو هیئت مدیره انجمن بازیگران خانه تئاتر بود.