مچه وا

مچه وا، یک نوع آش است که از گیاهی به نام مچه تهیه می‌شود. مچه گیاهی خودرو و بهاری شبیه به اسفناج است که در عربی به آن قنابری می‌گویند. در واقع، واژه وا به معنای آش است و مچه به عنوان ماده اصلی این غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین، مچه وا یک خوراک دلچسب و مغذی به شمار می‌آید که در فصل بهار می‌توان آن را تهیه کرد. این آش به دلیل استفاده از مچه، طعمی خاص و منحصر به فرد دارد و می‌تواند به عنوان یک گزینه سالم و طبیعی در سفره‌های ایرانی قرار گیرد. به طور کلی، مچه وا نمادی از غذاهای سنتی و محلی است که می‌توانند در حفظ تنوع غذایی و فرهنگ غذایی ما نقش مهمی ایفا کنند.

لغت نامه دهخدا

مچه وا. [ م ُچ ْ چ َ / چ ِ ] ( اِ مرکب ) آشی باشد که از مچه پزند، چه وا به معنی آش است و مچه گیاهی باشد خودرو و بهاری شبیه به اسفناج که به عربی قنابری خوانند. ( برهان ) ( آنندراج ).آش برغست. برغست وا. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ).

فرهنگ عمید

آشی که با برغست درست کنند، برغست وا.

فرهنگ فارسی

( اسم ) آشی که با مچه پزند ( اسم ) آش برغست.