کلمه اذبحک از ریشه ذبح گرفته شده است و بر اساس آیات و روایات اسلامی، تنها در صورتی میتوان از گوشت حیواناتی مانند بز، گاو، گوسفند و ماکیان استفاده کرد که به روش اسلامی ذبح شده باشند. در این روش، ابتدا حیوان را سیرآب کرده و سپس آن را به سمت قبله میخوابانند. سپس ذابح مسلمان چهار رگ اصلی گردن حیوان را از زیر برآمدگی گلو، پس از ذکر نام خدا، به طور کامل میبرد. گوشت حیوانی که به این شیوه ذبح شده، حلال و بدن آن پاک است. بیشتر قسمتهای این حیوانات قابل استفاده میباشد. ذبح اسلامی، که به آن ذبیحه یا ذبح حلال نیز گفته میشود، به مجموعهای از دستورالعملها اشاره دارد که در دین اسلام برای نحوه ذبح، آمادهسازی و پخت انواع غذاها توصیه شده است. این دستورهای فقهی ریشه قرآنی دارند و از آیات سوره مائده و سوره بقره استخراج شدهاند.