استیک

استیک

کلمه‌ی استیک «steak» در فارسی به معنای قطعه‌ای گوشت است که معمولاً از بخش‌های خاصی از بدن حیوان مانند گاو تهیه می‌شود و به شکل یک تکه‌ی ضخیم بریده شده و برای پختن روی گریل، تابه یا باربیکیو آماده می‌شود. مناسب‌ترین قسمت‌های گوشت گاو برای تهیه آن عبارت‌اند از فیله که نرم و کم‌چرب است، راسته که کمی سفت‌تر اما خوش‌طعم است، دنده کوتاه که چربی بیشتری دارد و آبدار است، و ساق که نسبتاً سفت و ارزان‌تر بوده و نیاز به دقت در پخت دارد.

برای تهیه استیک، ابتدا گوشت تازه با رگه‌های چربی مناسب انتخاب می‌شود و به ضخامت ۲ تا ۴ سانتی‌متر برش داده می‌شود. در مرحله بعد می‌توان گوشت را با نمک، فلفل، سیر، روغن و ادویه‌های مختلف مزه‌دار کرد تا هم طعم‌دار و هم کمی نرم شود. بهتر است قبل از پخت، گوشت کمی بیرون از یخچال بماند تا دمای آن به محیط نزدیک شود. استیک معمولاً با حرارت مستقیم پخته می‌شود و از روش‌های رایج می‌توان به سرخ کردن در تابه، گریل کردن و فر اشاره کرد. 

درجه پخت آن بسته به سلیقه متفاوت است: Rare که داخل گوشت قرمز و خونی است، Medium Rare که وسط گوشت کمی صورتی و آبدار است، Medium که بیشتر داخل گوشت پخته و کمی صورتی است، و Well Done که کاملاً پخته و بدون صورتی است. در رستوران‌ها و منوهای بین‌المللی، استیک یکی از غذاهای محبوب گوشتی است که اغلب همراه با سس، سبزیجات یا سیب‌زمینی سرو می‌شود.

لغت نامه دهخدا

استیک. [ اَ س ِ ] ( فرانسوی، ص ) ( از لاتینی استوم، سرکه ) اسید استیک در اصطلاح شیمی به جوهر سرکه اطلاق شود و نشانه آن CooH - CH3 است.

فرهنگ فارسی

اسید استیک

دانشنامه عمومی

استیک ( به انگلیسی: Steak )، به قسمتی از گوشت راسته گاو گفته می شود که دارای رگه هایی از چربی است. این گوشت را یا بر روی آتش کباب می کنند یا در روغن سرخ می نمایند. استیک را معمولاً در کنار سیب زمینی و انواع سبزیجات پخته شده و سالاد سزار صرف می کنند. این غذا از لحاظ طعم شبیه کباب برگ و کباب چنجه می باشد و در کشورهای مختلف نیم کره شمالی به سبک های متفاوت و متنوع پخته می شود.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم
متفاوت یعنی چه؟
متفاوت یعنی چه؟
گاییدن یعنی چه؟
گاییدن یعنی چه؟
فال امروز
فال امروز