لرزانک. [ ل َ ن َ ] ( اِ مرکب ) غذائی سرد از نشاسته و شکر یا از آرد برنج و شکر. نوعی غذا که از نشاسته و شکر کنند. قسمی از دندان مز، که با نشاسته و شکر و شیر پزند. طعامی که از نشاسته و قند کنند که چون سرد شد دلمه شود و چون بجنبانی بلرزد و وجه تسیمه آن همین است.
- امثال:
لرزانک خودش را نگاه نمی تواند داشت مرا چگونه نگاه می دارد. ( کریمخان زند ).
(لَ نَ ) (اِ. ) ژله، خوراکی سرد که از آب یا آب میوه همراه با نشاسته و شکر تهیه می شود.
خوراکی شبیه ژله که از میوه یا آب میوه با شکر درست کنند، ژله.
خوراکی که ازمیوه یا آب میوه باشکردرست کنند، ژله
( اسم ) نوعی خوراک سرد که از نشاسته و شکر یا از آرد برنج و شکر تهیه کنند و آن چون سرد شود دلمه گردد و چون بجنبانند بلرزد ( وجه تسمیه ) ژله. لرزانک انواع مختلف دارد مانند: لرزانک انگور فرنگی لرزانک به لرزانک سیب لرزانک پرتقال لرزانک شکلات و غیره.
{jelly} [علوم و فنّاوری غذا] مادۀ خوراکی شفاف و معمولاً رنگی که از ژلاتین یا آبمیوه یا عطرمایۀ میوه و شکر درست شود
لَرزانَک ( نام علمی: Cinclocerthia ) نام یک سرده از خانواده مقلدمرغان است.
ژله، خوراکی سرد که از آب یا آب میوه همراه با نشاسته و شکر تهیه میشود.