خاویار به تخم ماهیهای خاصی گفته میشود که به عنوان یک خوراکی لوکس و گرانقیمت شناخته میشوند و همچنین یک ماده غذایی با ارزش و خوشمزه به شمار میآیند.
خاویار دارای انواع مختلفی است که بسته به نوع ماهی و روش تولید، طعم و رنگ متفاوتی دارند. برخی از معروفترین انواع آن شامل خاویار سیاه (از ماهی استرژن) و خاویار قرمز (از ماهی سالمون) هستند.
این ماده غذایی بهصورت خام و در کنار غذاهای دیگر یا به عنوان یک پیشغذا سرو میشود و به دلیل طعم خاص و بافت نرم آن، محبوبیت زیادی دارد. خاویار همچنین به عنوان یک منبع غنی از اسیدهای چرب امگا-۳ و پروتئین شناخته میشود.