ماده ای زردرنگ و نرم و بسیار قابل جذب است که معمولاً آن را زنبور عسل تولید می کند. حاوی استرها، اسیدها و الکلهای بسیار چرب هستند که گاهی دارای هیدروکربنهای آزاد می باشند. موم ماده ای با ثبات و بسیار مقاوم در برابر رطوبت است؛ در صورتی که در برابر حرارت و فشارهای مکانیکی ماندگاری چندانی ندارد. از پیش از میلاد تاکنون موارد استفاده از موم به عنوان بست، لایهٔ محافظ، مات کننده، چسب، واسطه قالب گیری، مدل سازی، مقاوم سازی و غیره است.
موم ها یک نوع لیپید هستند که از واحدهای بلند اسید چرب و الکل ساخته شده اند. موم ها اغلب در پوست میوه ها و بعضی حشرات موجود هستند و به دلیل آبگریز بودن آن ها، از خروج آب جلوگیری می کنند. واژه ای فارسی است و در عربی از واژهٔ شمع بدین منظور استفاده می شود. امروزه واژهٔ شمع ( به عنوان وام واژه ) در زبان فارسی معنی دیگری یافته است. در دمای اتاق جامدند، در الکل و آب غیرمحلولند و در اتر و سولفوردوکربن قابل حل می باشند و در حرارت شصت درجهٔ سانتی گراد ذوب می شوند.