ترف با

ترف با غذایی سنتی است که در آن از قره‌قروت به عنوان یکی از مواد اصلی استفاده می‌شود. این خوراکی معمولاً به صورت آشی غلیظ تهیه می‌شود و طعم آن با اضافه شدن قره‌قروت، حالت ترش و خاصی پیدا می‌کند.

آش ترف با در برخی مناطق ایران به ویژه مناطق عشایری و روستایی متداول است و نوعی غذای مقوی به شمار می‌رود. قره‌قروت موجود در آن علاوه بر طعم، ارزش غذایی بالایی نیز به غذا می‌بخشد و به هضم و تأمین پروتئین کمک می‌کند.

روش تهیه ترف با ساده است و معمولاً شامل پختن سبزی‌ها و حبوبات همراه با قره‌قروت است. این غذا نشان‌دهنده‌ی خلاقیت آشپزی سنتی در استفاده از مواد محلی و پایدار است و در عین سادگی، طعم و ارزش غذایی بالایی دارد.

لغت نامه دهخدا

ترفبا. [ ت َ ] ( اِ مرکب ) آشی را گویند که قاتق آن از قراقروت باشد، چه ترف بمعنی قراقروت و با به معنی آش باشد. ( برهان ). آشی که از قراقروت درست کنند چنانکه سکبا آشی است که از سرکه سازند، و سک مخفف سرکه است. ( انجمن آرا ) ( آنندراج ). آش کشک. ( ذخیره خوارزمشاهی ). آش ترف. ( ناظم الاطباء ).

فرهنگ معین

( ~. ) (اِ. ) آشی که در آن قره قروت بریزند.

فرهنگ عمید

= ترفینه

فرهنگ فارسی

( اسم ) آشی که در آن قرا قروت ریخته باشند آش ترف ترفینه.

ویکی واژه

آشی که در آن قره قروت بریزند.