ترف با غذایی سنتی است که در آن از قرهقروت به عنوان یکی از مواد اصلی استفاده میشود. این خوراکی معمولاً به صورت آشی غلیظ تهیه میشود و طعم آن با اضافه شدن قرهقروت، حالت ترش و خاصی پیدا میکند.
آش ترف با در برخی مناطق ایران به ویژه مناطق عشایری و روستایی متداول است و نوعی غذای مقوی به شمار میرود. قرهقروت موجود در آن علاوه بر طعم، ارزش غذایی بالایی نیز به غذا میبخشد و به هضم و تأمین پروتئین کمک میکند.
روش تهیه ترف با ساده است و معمولاً شامل پختن سبزیها و حبوبات همراه با قرهقروت است. این غذا نشاندهندهی خلاقیت آشپزی سنتی در استفاده از مواد محلی و پایدار است و در عین سادگی، طعم و ارزش غذایی بالایی دارد.