ساندویچ یک نوع غذای سریع و خوشمزه است که معمولاً از دو تکه نان و مواد مختلفی که بین آنها قرار میگیرد، تشکیل شده است. این مواد میتوانند شامل گوشت، پنیر، سبزیجات، سسها و حتی میوهها باشند. ساندویچها به دلیل تنوع بالایی که دارند، میتوانند به عنوان یک وعده غذایی کامل یا میانوعدهای سبک مصرف شوند.
این غذا به راحتی قابل حمل است و به همین دلیل در میان دانشآموزان، کارمندان و افرادی که به دنبال یک غذای سریع و آسان هستند، محبوبیت زیادی دارد. آنها میتوانند به صورت سرد یا گرم تهیه شوند و هر کسی میتواند با توجه به سلیقه خود، مواد دلخواهش را انتخاب کند.
تاریخچه این غذا به قرن هجدهم برمیگردد و به نام جان مونتاگو ارل چهارم ساندویچ، نامگذاری شده است. او به دلیل علاقهاش به غذاهای سریع و راحت، این نوع غذا را ابداع کرد. امروزه ساندویچها در رستورانها، کافهها و حتی در خانهها به عنوان یک غذای محبوب و متنوع سرو میشوند.
ساندویچ. ( انگلیسی، اِ ) نانی که درمیان آن چند نوع غذا از قبیل: مرغ، تخم مرغ، گوجه، خیار و غیره گذارده باشند. نان را از وسط دو نیم کنندو در میان آن ژامبون یا نوع غذای دیگر قرار دهند.
ساندویچ. ( اِخ ) رجوع به هاوایی شود.
(نْ دِ ) [ انگ مأخوذ از نام واضع آن. ] (اِ. ) بزم آورد، قطعة نانی که آن را به دو قطعه بخش کرده داخل آن را سس یا کره مالیده گوشت، تخم مرغ پخته، خیارشور، گوجه - فرنگی و غیره جای دهند.
نوعی خوراک سرد یا گرم که از دو تکه نان و مقداری گوشت، کالباس، مرغ، تخم مرغ، پنیر، کره، خیارشور، گوجه، کاهو، و امثال آن تهیه می شود.
( اسم ) قطعه نانی که به دو قطعه بخش کرده داخل آنرا کره مالیده گوشت تخم مرغ پخته خیار شور گوجه فرنگی و غیره جای دهند بزماورد.
ساندویچ غذایی است که معمولاً شامل سبزیجات، پنیر یا گوشت تکه شده است که روی یا بین برش های نان قرار می گیرد، یا به طور کلی هر ظرفی که نان در آن به عنوان ظرف یا بسته بندی برای نوع غذای دیگری عمل می کند. ساندویچ به عنوان یک فینگر فود قابل حمل و راحت در دنیای غرب آغاز شد، اگرچه با گذشت زمان در سراسر جهان رایج شده است. در قرن بیست و یکم بحث های قابل توجهی در مورد تعریف دقیق ساندویچ وجود داشته است، و به ویژه اینکه آیا هات داگ یا ساندویچ باز را می توان به عنوان چنین دسته بندی کرد. در ایالات متحده، وزارت کشاورزی و سازمان غذا و دارو، سازمان های مسئول هستند. وزارت کشاورزی ایالات متحده از تعریف «حداقل 35 درصد گوشت پخته و بیش از 50 درصد نان» برای ساندویچ های بسته و «حداقل 50 درصد گوشت پخته شده» برای ساندویچ های باز استفاده می کند. در بریتانیا، انجمن ساندویچ بریتانیاساندویچ را به عنوان «هر شکلی از نان با پر کردن، معمولاً سرد جمع آوری شده» تعریف می کند، تعریفی که شامل بسته بندی ها و نان های شیرینی می شود، اما غذاهایی که به صورت گرم سرو می شوند، مانند همبرگرها را استثنا می کند.
ساندویچ یک نوع غذای محبوب ناهار است که به عنوان بخشی از یک ناهار بسته بندی شده به محل کار، مدرسه یا پیک نیک برده می شود. نان ممکن است ساده باشد یا با چاشنی هایی مانند سس مایونز یا خردل پوشانده شود تا طعم و بافت آن افزایش یابد. ساندویچ ها علاوه بر خانگی بودن، به طور گسترده در خرده فروشی های مختلف به فروش می رسند و می توان آن را به صورت گرم یا سرد سرو کرد. هم ساندویچ های خوش طعم، مانند ساندویچ گوشت اغذیه فروشی، و هم ساندویچ های شیرین، مانند کره بادام زمینی و ساندویچ ژله ای وجود دارد. [[پرونده فلافل هم یکی از انواع ساندویچ های پر طرفدار و ارزان قیمت در ایران و پاکستان و هندوستان و کشورهای عربی محسوب میشود که طعم نسبتا تندی دارد و حتی به روش سلف سرویس در بعضی از فست فودها سرو می شود.
ساندویچ (فیلم ۲۰۰۶). «ساندویچ» ( انگلیسی: Sandwich ) یک فیلم هندی است که در سال ۲۰۰۶ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به گوویندا و ماهیما چودری اشاره کرد.
ساندویچ (فیلم ۲۰۱۱). «ساندویچ» ( انگلیسی: Sandwich ) فیلمی در ژانر کمدی رمانتیک است که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد.
سانْدْویچ (sandwich)
غذایی حاوی یک قطعه گوشت، یا غذایی دیگر، بین دو برش نان. اگرچه این نوع غذا مدتی مدید است که مصرف می شود، کاربرد اصطلاح ساندویچ برای آن به قرن ۱۸ برمی گردد و برگرفته از لقب جان مونتگیوملقب به چهارمین ارلِ شهر سندویچ انگلستان است که قماربازی قهار بود و منتظر چیدن میز غذا نمی شد و غذایش را بدون تشریفات سرِ میز بازی می خورد. در گذشته در ایران لقمه قاضی یا غازی همانند ساندویچ بود. احتمالاً لقمه ای بوده که جنگجویان (غازی ها) هنگام نبرد همراه داشتند، و یا قاضی هنگام کار قضاوت که فرصت غذاخوردن نداشت از لقمۀ قاضی استفاده می کرد. نوع مشابهی از آن را هم بزم آورد می نامیدند.
قطعه نانی که آن را به دو قطعه بخش کرده داخل آن را سس یا کره مالیده گوشت، تخم مرغ پخته، خیارشور، گوجهفرنگی و غیره جای دارد.
گونهای غذا که بین دو نان میگذارند. لقمه. بله.
انگ مأخوذ از نام واضع آن.
💡 کمان اسکوشیا و از جمله جزایر جورجیای جنوبی و ساندویچ جنوبی عمدتاً ادامه رشتهکوه آند در زیر اقیانوس هستند. این خط ممتد با یک قوس بزرگ زنجیره آند را به شبهجزیره جنوبگان در منطقه قطب جنوب متصل میکند.
💡 اکثر نروژیها سه یا چهار وعده غذایی منظم در روز میخورند که معمولاً شامل یک صبحانه سرد همراه با قهوه، یک ناهار سرد (معمولاً بستهبندی شده) در محل کار و یک شام گرم در خانه با خانواده است. بسته به زمان شام خانوادگی (و عادت شخصی)، برخی ممکن است یک وعده غذایی سرد در اواخر عصر به این وعده غذایی اضافه کنند که معمولاً میتواند یک ساندویچ ساده باشد.
💡 وی در سال ۱۸۲۵، پسر جان پرینس، در چلتنهام، گلوسترشایر انگلیس متولد شد و در سال ۱۸۳۳ به همراه خانواده به ساندویچ (بعداً ویندزور) در بالا کانادا آمد. وی در سال ۱۸۷۵ در شهرستان اسکس اثر آپوپلکسی درگذشت.