کرکره کردن یک فرآیند خاص است که در آن پوست برخی حبوبات مانند ماش با استفاده از ابزاری مشابه آجرپاره جدا میشود. این کار به نوعی شامل خرد کردن و له کردن این حبوبات میباشد. در واقع، با قرار دادن حبوبات در میان دو سنگ یا آجر ناهموار و بزرگ، پوست آنها را از بدنه جدا میکنند. این روش به ما کمک میکند تا حبوبات را به شکلی نرم و قابل استفاده درآوریم. این عمل میتواند با استفاده از آسیاب نیز انجام شود، به گونهای که حبوبات به اندازهای خرد شوند که پوست آنها جدا گردد. هدف از این کار، تهیه حبوباتی آماده برای پخت و پز است که بافتی مناسب و لطیف داشته باشند. این فرآیند نه تنها در تهیه غذا موثر است، بلکه به حفظ طعم و خواص غذایی حبوبات نیز کمک میکند.