جوجادو دانهای است تلخمزه و شبیه به دانه جو، اما با ویژگیهایی خاص که آن را از جو متمایز میکند. رنگ این دانه کمی به سرخی مایل است و گل آن نسبت به گل جو درازتر و باریکتر است. مزاج آن گرم و خشک است، به همین دلیل تاثیرات خاصی بر بدن دارد که در طب سنتی به آن توجه شده است.
خواص
قبضکننده: جوجادو خاصیت قبض دارد و باعث بستن شکم میشود، یعنی میتواند در موارد اسهال یا مشکلات گوارشی که منجر به شل شدن شکم میشوند، مفید باشد.
درمان دمل و جوش: دانههای جوجادو به نرم کردن دملها و جوشهای سخت کمک میکنند و باعث تسهیل خروج چرک و بهبود زخمها میشوند.
اثر بر اندامهای دفعی: اگر در آب جوشانده شده آن بنشینند، برای درمان درد و سستی مقعد بسیار مفید است.
درمان بواسیر: خوردن جوجادو خرد شده و مخلوط با روغن زیتون در درمان بواسیر تاثیر مثبتی دارد و به کاهش التهاب و درد کمک میکند.
پادزهر: این دانه خاصیت ضدزهر دارد و میتواند به عنوان پادزهر در موارد مسمومیتها یا نیشها مورد استفاده قرار گیرد.