نقطه انجماد

نقطه انجماد به عنوان ویژگی‌ای از مایعات شناخته می‌شود که در آن مایع به حالت جامد تبدیل می‌گردد. نقطه انجماد نرمال یک مایع به دمایی اطلاق می‌شود که در آن، مایع و جامد تحت فشار یک اتمسفر در حالت تعادل قرار دارند. در واقع، در دمای انجماد، دمای سیستم مایع-جامد ثابت می‌ماند تا تمام مایع به طور کامل منجمد شود. مقدار گرمایی که از مواد شیمیایی در این نقطه گرفته می‌شود تا یک مول از آن ماده منجمد گردد، به عنوان گرمای مولی تبلور شناخته می‌شود. این مقدار برابر با تفاوت انرژی گرمایی (ΔH) بین مایع و جامد است. به عبارت دیگر، در دمای انجماد، مقدار گرمایی که از ماده مورد نظر گرفته می‌شود به اندازه‌ای است که نیروهای جاذبه بین مولکول‌های مایع باعث می‌شود مولکول‌ها به یکدیگر نزدیک شوند و در نتیجه، مایع به جامد تبدیل گردد.

دانشنامه آزاد فارسی

نقطۀ اِنجماد (freezing point)
دمای تبدیل هر مایع معیّن به جامد، همراه با ازدست دادن اندکی گرما. تا زمان جامد شدن همۀ مایع دما ثابت می ماند. نقطۀ انجماد در شرایط مشابهی از فشار ثابت است؛ مثلاً نقطۀ انجماد آب در شرایط استانداردِ فشار جَو صفر درجۀ سانتی گراد است.

ویکی واژه

دمایی که در آن مایع به جامد یا جامد به مایع تبدیل می‌شود.

جملاتی از کلمه نقطه انجماد

اسمولاریته بر روی نقطه انجماد تأثیر می‌گذارد و روش رایج در دستگاه‌های اسمومتر اندازه‌گیری نقطه انجماد است.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم
فال زندگی فال زندگی فال امروز فال امروز فال عشق فال عشق فال نخود فال نخود