مایونز

فرهنگ معین

(یُ نِ ) [ فر. ] (اِ. ) نوعی سس که از تخم مرغ ، روغن زیتون ، سرکه و خردل درست می شود و به طور سرد مورد استفاده قرار می گیرد.

دانشنامه آزاد فارسی

مایونِز (Mayonnaise)
(برگرفته از نام مائون/ماهون/مایون، بندری در جزیرۀ مینورکا در دریای مدیترانه متعلق به اسپانیا) معروف ترین و مرسوم ترین نوعِ سُس، که خود انواع فراوان دارد، امّا نوع ساده و اصلی آن، از زردۀ تخم مرغ، سفیدۀ تخم مرغ، خردل، سرکه، آب لیموی تازه، روغن، و نمک و فلفل فراهم می آید. انواع مایونز: مایونز تارتار، فراهم آمده از مخلوط مایونز ساده، تخم مرغ سفت خردکرده، موسیرترشی، خیارشور ساطوری شده، سرکه یا آب لیمو، و نمک و فلفل؛ مایونز هزارجزیره، مخصوص امریکای شمالی، فراهم آمده از مخلوط مایونز، سُس گوجه فرنگی، زیتون سبز هسته گرفتۀ خردکرده، تخم مرغ سفت خردکرده، پیازچه یا تره و جعفری، و فلفل سبز ساطوری شده.

ویکی واژه

maionese
نوعی سس که از تخم مرغ، روغن زیتون، سرکه و خردل درست می‌شود و به طور سرد مورد استفاده قرار می‌گیرد.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم