جنجل

جنجل

جنجل، که به عنوان رازک نیز شناخته می‌شود، گیاهی است علفی و چندساله از خانواده شاهدانگان (Cannabaceae) و سرده رازک‌ها (Humulus). این گیاه به‌طور عمده در صنعت تولید آبجو و همچنین در داروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مشخصات گیاه

ساختار: جنجل یک گیاه دوپایه و بالا رونده است که دارای ریشه‌ای عمیق و منشعب می‌باشد. اعضای این گیاه پوشیده از تارهای خشن هستند.

برگ‌ها: برگ‌های آن متقابل، دندانه‌دار و مرکب از ۳ تا ۵ لوب نامساوی هستند.

گل‌ها:

گل‌های نر به صورت خوشه‌ای از بغل برگ‌ها می‌رویند.

گل‌های ماده به شکل مخروطی بیضی و به رنگ سفید مایل به حنایی هستند.

کاربردها

در صنعت آبجو: جنجل به عنوان یک عنصر اصلی در فرآیند دم کردن آبجو استفاده می‌شود. این گیاه تلخی و عطر خاصی به آبجو می‌بخشد و به عنوان یک ماده نگهدارنده طبیعی عمل می‌کند.

در داروسازی: بخش‌های خشک‌شده و گل‌دار این گیاه به دلیل خواص دارویی‌اش در تولید داروها، کرم‌ها و لوسیون‌ها به کار می‌رود. این گیاه به عنوان آرام‌بخش و خواب‌آور شناخته می‌شود.

در صنایع غذایی: به عنوان طعم‌دهنده در ماءالشعیر و دیگر نوشیدنی‌ها و محصولات غذایی استفاده می‌شود.

بوم‌شناسی

جنجل یا رازک بومی اروپا، غرب آسیا و آمریکای شمالی است و در نواحی شمال ایران مانند گرگان، چالوس، تنکابن، رشت، لاهیجان و آستارا به وفور می‌روید.

خواص و اثرات

بوی معطر: گل‌های این گیاه بوی معطر و مطبوعی دارند که شبیه بوی سنبل الطیب است.

طعم تلخ: طعم گل‌های آن تلخ و همراه با احساس سوزش و گرما است.

این گیاه علاوه بر جنجل و رازک، با نام حشیشه‌الدینار نیز شناخته می‌شود و در زبان انگلیسی به آن Hops گفته می‌شود.

فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم
فال نوستراداموس فال نوستراداموس فال احساس فال احساس فال احساس فال احساس فال چوب فال چوب