جراذین یکی از انواع خرماهاست که در اصطلاح محلی به آن اشاره میشود. هر یک از این خرماها به نام خاص خود، جِرذانة شناخته میشوند. خرماها به ویژه در مناطق گرمسیری و خشک به عنوان یکی از منابع غذایی مهم به شمار میروند و به دلیل خواص غذایی و انرژیزایی که دارند، جایگاه ویژهای در تغذیه مردم دارند. جراذین نه تنها طعمی خوشمزه دارد، بلکه میتواند به عنوان منبعی برای ویتامینها و مواد معدنی نیز مورد استفاده قرار گیرد. این میوه ارزشمند در کنار استفادههای خوراکی، در فرهنگهای مختلف نیز نماد مهمی از مهماننوازی و سنتهای محلی است.