خردل سیاه

خردل سیاه

خردل سیاه گیاهی علفی و یکساله است که به طور متوسط به ارتفاع 75 سانتی‌متر می‌رسد و گاهی بلندتر نیز می‌شود. این گیاه معمولاً دارای یک ساقه اصلی و گاهی چند ساقه جانبی است که از زمین خارج می‌شوند و در قسمت بالایی انشعابات دارند. رنگ ساقه آن سبز مایل به آبی است و در بخش پایینی کرک‌دار می‌باشد. برگ‌های این گیاه بریدگی‌هایی دارند و گل‌های آن زرد رنگ هستند که بوی چندان خوشایندی ندارند. میوه‌ها به شکل خورجین و به طول حداکثر دو و نیم سانتی‌متر هستند و به طور مستقیم بر روی ساقه قرار می‌گیرند. هر میوه حاوی حداکثر 20 دانه به رنگ قرمز تیره با قهوه‌ای مایل به سیاه و به قطر حدود یک میلی‌متر است. قسمت مورد استفاده در خردل سیاه، دانه‌های آن است که بی‌بو بوده، اما طعمی گس (تلخ) و در نهایت تند و سوزاننده دارد. روی دانه‌های خردل لایه‌ای موسیلاژ وجود دارد که با جذب آب متورم و لعاب‌دار می‌شود. این گیاه در مناطق وسیعی از جمله اروپا، شمال آفریقا، قفقاز، سیبری و ایران رشد می‌کند و در بسیاری از نقاط دنیا پرورش می‌یابد. در ایران، نواحی انتشار آن شامل مناطق شمالی، آذربایجان و برخی قسمت‌های جنوبی است.

لغت نامه دهخدا

خردل سیاه. [ خ َ دَ ل ِ ] ( ترکیب وصفی، اِ مرکب ) نوعی خردل است که برنگ سیاه میباشد. ( از کارآموزی داروسازی ص 205 ).

فرهنگ فارسی

نوعی خردل است که برنگ سیاه می باشد

جملاتی از کلمه خردل سیاه

تحت این شرایط یک واکنش شیمیایی بین آنزیم myrosinasc و گلوکزینولات شناخته شده به عنوان sinigrin از دانه‌های خردل سیاه و سفید (برسیکا نیگرا) یا خردل قهوه‌ای (جوسیا کلزا) که موجب تولید آسیل ایزو تیو سینات می‌شود.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم
فال سنجش فال سنجش فال اوراکل فال اوراکل فال تاروت فال تاروت فال زندگی فال زندگی