چیپس

چیپس

چیپس نوعی تنقلات است که از برش سیب‌زمینی به ورقه‌های نازک و سرخ کردن آن‌ها در روغن داغ تهیه می‌شود. معمولاً برای طعم‌دهی به این تنقلات از نمک و ادویه‌هایی مانند فلفل استفاده می‌شود، اما می‌توان از مواد و طعم‌دهنده‌های دیگری نظیر سرکه، گوجه‌فرنگی، سرکه بالزامیک و طعم‌های مختلف دیگر نیز بهره برد. چیپس‌ها با طعم‌های متنوعی مانند ماست و موسیر، فلفل، پیتزا، تاکو، لیمو، نمک، پنیر، پیاز و جعفری، گوجه و سرکه تولید و عرضه می‌شوند. اولین دستورالعمل شناخته‌شده برای تهیه چیزی مشابه با برگک سیب‌زمینی امروزی در کتاب ویلیام کیچینر به نام اوراکل آشپز که در سال ۱۸۱۷ منتشر شد، ارائه شده است. این کتاب در بریتانیا و ایالات متحده به شدت مورد استقبال قرار گرفت. دستور پخت نسخه ۱۸۲۲ برای سیب‌زمینی سرخ‌شده در خلال یا تراشه به این صورت است: سیب‌زمینی‌های بزرگ را پوست بکنید، آنها را به صورت گرد برش دهید، همانند پوست کندن لیمو، سپس آنها را در یک پارچه تمیز به خوبی خشک کنید و در روغن خوک سرخ کنید یا بچکانید. همچنین، یک کتاب بریتانیایی در سال ۱۸۲۵ که به آشپزی فرانسوی می‌پردازد، این خوراکی را سیب‌زمینی سرخ‌شده نامیده و برش‌های نازک سیب‌زمینی را در کره شفاف یا چربی غاز سرخ کرده و سپس آبکش و با نمک پاشیده می‌کند. دستورالعمل‌های اولیه برای تهیه برگک سیب‌زمینی در ایالات متحده نیز در کتاب خانه ویرجینیا همسر مری راندولف (۱۸۲۴) و در کتاب N.K.M. کوک لی (۱۸۳۲) وجود دارد که هر دو به‌طور صریح به کیچینر اشاره می‌کنند.

فرهنگ معین

[ انگ. ] (اِ. ) ورقة نازک سیب زمینی سرخ شده.

ویکی واژه

ورقة نازک سیب زمینی سرخ شده.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم
فال تماس فال تماس فال اعداد فال اعداد فال آرزو فال آرزو فال تاروت فال تاروت