مخلوط کن
دانشنامه عمومی
سرعت و نحوهٔ عملکرد مخلوط کن بستگی به نوع موادی دارد که قرار است مخلوط شوند. برخی مخلوط کن ها می توانند به صورت خودکار یا با کنترل کامپیوتری کار کنند. مخلوط کن ها معمولاً در ظرفیت ها و اندازه های مختلف ساخته می شوند تا بتوانند نیازهای گوناگونی را برآورده کنند.
مخلوط کن ها با توجه با کاربردشان به دو دستهٔ کلی تقسیم می شوند:
• مخلوط کن های خانگی
• مخلوط کن های صنعتی
دستگاه مخلوط کن خانگی برای مخلوط کردن مایعات و همچنین جهت خرد یا آسیاب کردن گوشت، سیب زمینی، پیاز، مغز گردو، برنج، ادویه و اجسام سخت به کار می رود.
دستگاه های مخلوط کن ممکن است پارچ شیشه ای یا پلاستیکی داشته باشند. برخی از آن ها دکمهٔ یخ دارند که می توان از آن برای تهیهٔ انواع نوشیدنی های خنک استفاده نمود. شرکت های سازندهٔ این گونه لوازم برقی گاهی دستگاه های متنوع و جداگانه به بازار عرضه می کنند که بعضی از آن ها فقط یک کار خاص را انجام می دهند و بعضی با استفاده از لوازم یدکی چند کار مختلف را انجام می دهند.
• درپوش آسیاب: این درپوش از بیرون ریختن مواد آسیاب شده جلوگیری می کند و مجهز به یک جزء فشاری است که شستیهای آسیاب را حل نموده و موتور را به کار می اندازد.
• تیغه آسیاب: تیغه آسیاب شامل دو نیم تیغه است که فقط یک طرف آن تیز و برنده است روی تیغه کلیدی قرار دارد که با فشار دادن آن تیغه را برمی دارند.
• کائوچویی زیر تیغه: این کاسه مواد آسیاب شده را در خود نگهداری می کند و زیر تیغه، روی بدنهٔ دستگاه، قرار می گیرد.
• دکمهٔ کائوچویی: این دکمه جهت نگهداری تیغه مورد استفاده قرار می گیرد.
• قسمت مخلوط کن: این قسمت از دستگاه شامل اجزایی به شرح زیر است:
درپوش پلاستیکی که از ریختن مواد مخلوط شده به بیرون جلوگیری می کند. تیغهٔ مخلوط کن که در وسط مخزن نصب می شود.