کلمهی «وخچی» به معنای هسته خرما است و در متون کهن فارسی و منابع لغوی به این صورت آمده است. هسته خرما، بخش سخت و درونی میوه خرما است که معمولاً پس از خوردن گوشت خرما باقی میماند و به عنوان بذر یا دانه میتوان از آن برای کاشت خرما استفاده کرد. در برخی مناطق، هسته خرما کاربردهای دیگری نیز دارد؛ مثلاً برای تولید روغن، داروهای سنتی و خوراک دام مورد استفاده قرار میگیرد. این کلمه، هم به عنوان ماده غذایی و هم به عنوان وسیله کشاورزی ارزش دارد و در زندگی روزمره و سنتی مردم منطقه کاربرد داشته است. به طور خلاصه، وخچی هسته سخت خرما است که قابلیت رشد درخت و استفاده در صنایع مختلف را دارد. در منابع طب سنتی، گاهی از هسته خرما برای تهیه داروها و تقویت جسم نیز یاد شده است.