سوهان پزی

عبارت سوهان پزی دو معنی اصلی دارد که در زبان فارسی به کار می‌رود:

عمل و شغل سوهان پز

منظور از سوهان پزی، تهیه و پختن سوهان است. یعنی فرایندی که در آن مواد اولیه با هم ترکیب شده، پخته شده و به شکل شیرینی سوهان در می‌آید. این عمل شامل مراحل مختلفی است که از آماده‌سازی مواد اولیه تا پخت و قالب‌گیری را در بر می‌گیرد.

دکان یا مغازه‌ای که سوهان در آن تهیه و فروخته می‌شود

سوهان پزی همچنین به محل یا مغازه‌ای گفته می‌شود که در آن سوهان به صورت صنعتی یا سنتی تولید و به فروش می‌رسد. این مکان معمولاً مخصوص تهیه و عرضه این شیرینی خوش‌طعم است.

درباره سوهان

سوهان یک نوع شیرینی سنتی ایرانی است که روش تهیه آن به شرح زیر است:

ابتدا گندم را سبز می‌کنند تا ریشه دهد، سپس آن را خشک می‌کنند. گندم خشک شده را با دست آسیاب کرده و الک می‌کنند تا آرد نرم به دست آید. این آرد گندم نرم شده را با مقدار مشخصی آرد، روغن، شکر و زعفران مخلوط می‌کنند. این مخلوط را در دیگ بزرگی (پاتیل) می‌جوشانند تا به قوام برسد و حالت حلوا مانند پیدا کند. سپس با قالب مخصوص، مخلوط را به قطعات کوچکی تقسیم می‌کنند و روی سینی پهن می‌کنند. هر قطعه کمی پهن شده و مقداری مغز پسته روی آن ریخته می‌شود تا به شکل سوهان معمولی درآید.

نکته مهم

یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین انواع سوهان، سوهان قم است که به خاطر طعم خاص و کیفیت بالایش شهرت فراوانی دارد و مورد علاقه بسیاری از مردم است.

فرهنگ عمید

شغل و عمل سوهان پز.

فرهنگ فارسی

۱ - عمل و شغل سوهان پز. ۲ - دکان سوهان پز.

جملاتی از کلمه سوهان پزی

نهاد سخت تو سوهان به خود نمی گیرد وگرنه پست و بلند زمانه سوهان است
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم
فال فرشتگان فال فرشتگان فال عشق فال عشق فال اوراکل فال اوراکل فال راز فال راز