رژیم بدون گلوتن
ویکی واژه
جمله سازی با رژیم بدون گلوتن
با ورز دادن آرد و آب مادهای به نام گلوتن از آرد خارج میشود. گلوتن بخشی از آرد است که به خمیر خاصیت بافتدهندگی و کشسانی میدهد. این ماده به نام چسب خوراکی نیز نامیده میشود. گلوتن ترکیبی از دو پروتئین به نامهای گلیادین و گلوتلین است.گلوتن قدرت بالایی در جذب آب تا حدود دو برابر وزن خود دارد.
در ژوئیه ۲۰۱۶، سالدانیا در مصاحبهای اعلام کرد که او به همراه مادر و خواهرش به بیماری تیروئیدیت هاشیموتو مبتلا هستند. برای مقابله با اثرات بیماری، او و همسرش از یک رژیم غذایی فاقد گلوتن و لبنیات پیروی میکنند.
در نقاط مختلف جهان گلوتن به عنوان یک منبع پروتئینی هم در غذاهایی که بهطور مستقیم از منابع حاوی آن تهیه میشود و هم به عنوان افزودنی به غذاهایی کم پروتئین، در نظر گرفته میشود.
اغلب در تولید سوسیس فرانکفورتر از ۷۰ درصد گوشت قرمز، روغن مایع، گلوتن، نشاسته، نمک، ادویه و دیگر افزودنیهای مجاز استفاده میشود. البته فرانکفورتر ۸۰ درصد گوشت قرمز هم تولید میشود که مصرف آن برای کسانی که چربی خون و کلسترول دارند، توصیه نمیشود.
غذاهای گیاهی و برنامه غذایی فاقد اسید آمینه گلوتن موجب کاهش علایم و ارتقا سلامت مبتلایان به روماتیسم مفصلی میشود.
از گندم سیاه برای تهیه خوراک و مخلفات رژیم غذایی بدون گلوتن به مانند کته و از آرد آن برای ساختن کلوچه و کیک استفاده میشود.