زلال سازی شیر

زلال‌سازی شیر به فرایند جداسازی ناخالصی‌ها و رسوبات از شیر اطلاق می‌شود. این فرآیند به منظور افزایش کیفیت و ماندگاری شیر انجام می‌شود و در صنایع لبنی اهمیت ویژه‌ای دارد. زلال‌سازی شیر به حفظ سلامت مصرف‌کنندگان کمک می‌کند و همچنین به تولیدکنندگان در ارائه محصولاتی با کیفیت بالا یاری می‌رساند.

هدف زلال‌سازی

زلال‌سازی کمک می‌کند تا طعم و عطر شیر بهتر شود و از ایجاد طعم‌های ناخوشایند ناشی از ناخالصی‌ها جلوگیری کند. همچنین با حذف ذرات معلق و باکتری‌ها، عمر مفید شیر افزایش می‌یابد. این فرآیند مانع از تشکیل رسوب در بسته‌بندی شیر می‌شود.

روش‌های زلال‌سازی

فیلتر کردن: از فیلترهای مختلف برای جداسازی ذرات معلق استفاده می‌شود.

سانتریفیوژ: در این روش، شیر با سرعت بالا چرخانده می‌شود تا ذرات سنگین‌تر به سمت پایین بروند و از شیر جدا شوند.

حرارت: برخی اوقات، گرمایش شیر به مدت کوتاه می‌تواند به جداسازی باکتری‌ها و ذرات کمک کند.

فرهنگستان زبان و ادب

{milk clarification} [علوم و فنّاوری غذا] فرایند جداسازی ناخالصی ها و رسوبات از شیر
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم
فال امروز فال امروز فال تاروت فال تاروت فال نوستراداموس فال نوستراداموس فال ابجد فال ابجد