سس به هر نوع مایع یا مخلوط غلیظی گفته میشود که به غذا افزوده میشود تا طعم، بافت، ظاهر و گاهی ارزش غذایی آن را بهبود بخشد. سسها نقش بسیار مهمی در آشپزی و تهیه غذا دارند و میتوانند به عنوان چاشنی، مکمل یا همراه غذا مصرف شوند.
ترکیبات
سسها ترکیبی از مواد مختلف مانند چربیها (روغن، کره، خامه)، مایعات (آب، شیر، آبلیمو، سرکه)، ادویهها، گیاهان معطر، سبزیجات خرد شده، و گاهی مواد غلیظکننده (آرد، نشاسته) هستند که به صورت خام یا پخته شده تهیه میشوند.
کاربرد
افزودن طعم و عطر به غذا
بهبود بافت و ظاهر غذا
مرطوب کردن غذاهای خشک
ایجاد تنوع در مزهها و افزایش جذابیت غذایی
گاهی به عنوان پایه یا جزء اصلی یک غذای خاص