سوپ

سوپ

سوپ غذایی مایع یا نیمه‌مایع است که از ترکیب آب و عصاره گوشت یا سبزیجات با مواد مختلفی مانند سبزیجات، گوشت، حبوبات، غلات و ادویه‌ها تهیه می‌شود. این نوع غذاها می‌توانند گرم یا سرد سرو شوند و در انواع مختلفی وجود دارند.

ویژگی‌ها و کاربردها

سوپ معمولا غذایی سبک و آسان برای هضم است که می‌تواند به عنوان پیش‌غذا یا غذای اصلی مصرف شود. تهیه آنها با استفاده از مواد ساده و در دسترس در خانه امکان‌پذیر است. این خوراک‌ها منبع خوبی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و مایعات بوده و به حفظ آب بدن کمک می‌کنند.

نمونه رایج

برای مثال، سوپ جو یکی از انواع محبوب این نوع غذاها است که از جو پرک یا دانه جو به همراه سبزیجاتی مانند هویج، پیاز و گاهی گوشت یا مرغ تهیه می‌شود. این خوراک به دلیل داشتن جو که منبع خوبی از فیبر و انرژی است، بسیار مقوی و پر خاصیت محسوب می‌شود و معمولاً به عنوان غذایی گرم و تقویت‌کننده در فصول سرد سال مصرف می‌گردد.  سوپ جو علاوه بر طعم دلپذیر، به بهبود دستگاه گوارش و افزایش احساس سیری کمک می‌کند.

این نوع غذاها در نقاط مختلف به شکل‌ها و طعم‌های متنوعی تهیه می‌شوند و جزء غذاهای محبوب در سراسر جهان به شمار می‌روند.

لغت نامه دهخدا

سوپ. ( اِ ) بزبان خیوق که یکی از الکای خوارزم است آب را گویند همچنانکه پکند نان را و سوپ و پکند آب و نان است و بعضی گویند طلب آب و نان است و بزبان هندی غله برافشان باشد. ( برهان ). بلهجه خوارزمی آب. ( ناظم الاطباء ):
محنت سوپ و پکند او که از بیخم بکند
طبع موزونم همی اندیشه ناموزون کند.انوری ( دیوان چ سعید نفیسی ص 39 ).رجوع به سوب شود.
سوپ. ( فرانسوی، اِ ) آش روان. ( ناظم الاطباء ).

فرهنگ معین

[ فر. ] (اِ. ) نوعی آش رقیق که قبل از غذا خورده شود.

فرهنگ عمید

خوراک آبدار که با آب گوشت، سبزیجات، هویج و امثال آن ها بپزند.

فرهنگ فارسی

آبگوشت، خوراک آبدارورقیق باگوشت وسبزی، شوربا
( اسم ) آب گوشت سبزی و حبوب آشی رقیق شبیه شوربا و آن شامل انواع متعدد است.

دانشنامه عمومی

سوپ ( به فرانسوی: soupe )، مایعی خوراکی و غنی از مواد مغذی است که معمولاً به صورت گَرم مصرف می شود. مصرف آن در برنامهٔ غذایی نقشی بسیار اساسی دارد. سوپ، از مواد غذایی مختلف نظیر آب، سبزیجات، گوشت، گوشت چرخ کرده، روغن، ادویه، نمک خوراکی و دیگر افزودنی ها تهیه می شود. علاوه بر این، سوپ به عنوان پیش غذا برای باز شدن اشتهای افراد و معمولاً همراه یک غذای اصلی سرو می شود. به طور کلی سوپ ها به دو نوع کلی تقسیم می شوند: سوپ های رقیق و سوپ های غلیظ. 
در اصل سوپ ها در گذشته خود غذایی کامل بوده اند که اساس آن ها برپایهٔ گوشت قرمز، گوشت ماکیان، گوشت خوک یا ماهی بوده است. شکل فعلی سوپ و مواد تشکیل دهندهٔ آن قدمت چندانی ندارد و به قرن ۱۹ بازمی گردد. 
سوپ ها ادویه های خاصی دارند که خیلی گسترده و سلیقه ای هست، پس بسته به ذائقه شخصی به آن ها ادویه می زنند؛ مثلاً به سوپ جو کمی پودر آویشن می زنند. بعضی سوپ ها با مزهٔ تند مطبوع تر هستند و از فلفل و طعم دهنده های تند مزه در آن ها استفاده می شود. بعضی از آن ها نیز با طعم شیرین سرو می شوند و در آن ها از شکر یا عسل استفاده می شود. 
در تهیهٔ سوپ ها، از انواع سبزیجات استفاده می شود؛ اما سبزیجاتی که کاربرد بیشتری دارند شامل انواع کلم، هویج، ذرت، نخود فرنگی، کرفس، جعفری، سیر، پیازچه و پیاز است. 
سوپ ها گوناگونی و تنوع بسیار زیادی دارند و به چند دسته تقسیم می شوند که نمونه هایی از آن ها عبارت اند از:
• سوپ آلبالو 
• سوپ آووکادو 
• سوپ انار 
• سوپ سیب 
• سوپ ملون 
• سوپ میوه
• سوپ آب تره 
• سوپ اسفناج 
• سوپ بامیه 
• سوپ برش 
• سوپ پیاز 
• سوپ ترشی 
• سوپ تره فرنگی 
• سوپ تورتیلا 
• سوپ خیار 
• سوپ سبزیجات 
• سوپ سیب زمینی شیرین 
• سوپ عدس 
• سوپ کاهو 
• سوپ کدو حلوایی 
• سوپ کلم 
• گازپاچو 
• سوپ گزنه 
• سوپ گوجه فرنگی
• سوپ آبجو 
• سوپ بالهٔ کوسه 
• سوپ بیکن 
• سوپ تاکو 
• سوپ ترشک 
• سوپ جو 
• سوپ سیرابی 
• سوپ سیاه 
• سوپ مار 
• سوپ ماندل 
• سوپ مرغ 
• سوپ میسو 
• سوپ نان

ویکی واژه

minestra
brodo
نوعی آش رقیق که قبل از غذا خورده شود.

جملاتی از کلمه سوپ

چانگوئا (سوپ شیری با تخم‌مرغ) نوعی سوپ صبحانه در نواحی مرکزی کوه‌های آند کلمبیا است.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم
فال پی ام سی فال پی ام سی فال انبیا فال انبیا فال ابجد فال ابجد فال راز فال راز