کاکائو

کاکائو

کاکائو یکی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی است که از دانه‌های درخت کاکائو به دست می‌آید. این دانه‌ها، پس از برداشت و فرآوری، به شکلی تبدیل می‌شوند که در صنایع غذایی به کار می‌روند. به عنوان یکی از اصلی‌ترین مواد اولیه در تولید شکلات و فرآورده‌های مرتبط با آن شناخته می‌شود. همچنین، دارای خواص مفیدی برای سلامتی است که شامل آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات مفید دیگر می‌باشد. در بسیاری از فرهنگ‌ها، نه تنها به عنوان یک ماده غذایی بلکه به عنوان یک نماد فرهنگی و اجتماعی نیز مورد توجه قرار گرفته است. مصرف کاکائو در قالب نوشیدنی‌های گرم و دسرهای مختلف، نشان‌دهنده‌ی تنوع و غنای این محصول است. همچنین، تحقیقات نشان داده‌اند که کاکائو می‌تواند به بهبود خلق و خو و کاهش استرس کمک کند. به طور خلاصه، تنها یک ماده غذایی نیست بلکه یک عنصر فرهنگی و اجتماعی با تاریخچه‌ای غنی است که اثرات مثبتی بر روی سلامت انسان دارد. این محصول، با وجود سادگی در ظاهر، دارای پیچیدگی‌های خاصی است که آن را به یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین مواد در صنایع غذایی تبدیل کرده است.

لغت نامه دهخدا

کاکائو. [ ءُ ] ( فرانسوی، اِ ) درختی از امریکای جنوبی است و اکنون در مکزیکو و امریکای مرکزی و نقاط دیگر نیز کشت میشود. بر روی شاخه های کهنه ٔاین درخت ابتدا گلهایی زرد و سپس غلافی زرد رنگ میروید و در آن غلاف تعدادی تخم میباشد. تخمهای خشک شده این درخت محصول تجارتی است و بنام کاکائو یا کوکوآ مشهور است. کاکائو معمولاً در تهیه ٔشوکلات بکار میرود. این تخم ها همواره روغن و چربی زرد و سفیدی از خود پس میدهند که پس از مدتی رنگ آنها سفید میگردد و بو و طعم شوکلات میدهد، این چربی در صنعت بکار قند شوکلات و پاره ای محصولات داروئی می خورد.

فرهنگ معین

[ فر. ] (اِ. ) درخت کوچک از تیرة پنیرکیان، دارای برگ های بزرگ و منفرد با دمبرگ کوتاه و بی کرک و شفاف، گل هایش کوچک و قرمز رنگ است. میوه اش بسته و زرد رنگ است که پس از چیدن انبار می کنند تا بپوسد و پس از آن دانه ها را جمع می کنند و به مصرف می رسانند (از

فرهنگ عمید

۱. (زیست شناسی ) درختی بومی مناطق گرمسیر با برگ های بیضی، چوب سرخ رنگ، و میوه های دراز بیضی شکل به رنگ زرد یا سرخ و ناشکوفا.
۲. دانه های سرخ یا زرد موجود در میوۀ این درخت که بعد از خشک شدن قهوه ای می شوند.
۳. گَردی که پس از بو دادن این دانه ها تولید می شود و در تهیۀ شکلات به کار می رود.
۴. [مجاز] شکلات.

فرهنگ فارسی

( اسم ) درختی است از تیر. پنیر کیان که ارتفاعش بین ۴ تا ۱٠ متر است. برگها یش ساده و متقابل و گلهایش منظم و کوچک و قرمز رنگ و در هم. فصول وجود دارند. کاکائو شامل ۵ کاسبرگ و ۵ گلبرگ و ۱٠ پرچم است. میوه اش سته و زرد رنگ است و بانداز. یک خیار و محتوی ۲۵ تا ۴٠ دانه است. میوه های این گیاه را پس از چیدن انبار میکنند تا بپوسد و پس از آن دانه ها را جمع آوری میکنند و بمصرف میرسانند ( از آن پودر کاکائو تهیه میشود ). دان. این گیاه که بنام کاکائو موسوم است محتوی آلکا اوئیدی بنام تئو برومین میباشد که مقوی قلب است و بعوه محتوی مقادیر زیاد مواد ازته و چربی میباشد. گرد کاکائو که ببازار عرضه میگردد بصورت مخلوط با شیر چای شکر یا آب مصرف میشود و از آن شوکوت نیز تهیه میکنند. دان. کاکائو در موقع خروج از میوه نرم و سفید رنگ است ولی پس از خشک شدن برنگ قرمز تیره در میاید. هر دانه بدرازی ۲ تا ۳ سانتیمتر و بعرض ۱/۵ سانتیمتر است. مغز دان. کاکائو شامل ۴۹ تا ۵۴ درصد ماد. چرب بنام کر. کاکائو میباشد و ۸ تا ۱٠ درصد مواد نشاسته یی و ۱۱ تا ۱۸ درصد مواد ازته و ۱ تا ۳ درصد تئو برومین همراه با کافئین و ۴ تا ۶ درصد سلولز و ۳ تا ۴ درصد مواد معدنی است. تئو برومین عوه بر مغز دانه در پوست دانه و در میوه و در برگهای گیاه کاکائو نیز موجود است. کاکائو عوه بر مصارف معمولی بمصرف تهی. شرابهای طبی میرسد و بعوه منشائ تهی. کر. کاکائو است که بعنوان ماد. حل کننده بمصرف تهی. شیاف و پماد و غیره میرسد. کاکائو در ممالک آمریکای جنوبی کشت میشود شجر الکاکائو قاقا او آغاجی اللوز الهندی هند بادامی آغاجی.

فرهنگستان زبان و ادب

{Theobroma} [زیست شناسی- علوم گیاهی] سرده ای از کاکائوئیان درختی با حدود بیست گونه که در جنگل های گرمسیری نواحی مرکزی و جنوبی امریکا می رویند؛ برگ های آنها تخم مرغی تا بیضوی به رنگ سبز تیرۀ براق و با بافت چرمی است و سطح آنها بدون کرک یا دارای کرک های پراکندۀ ستا...
کاکائو
کاکائو
کاکائو
کاکائو
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم