ماهی‌تابه

ماهی‌تابه

ماهی‌تابه ظرفی کم‌عمق و پهن است که معمولاً از فلز یا مواد نسوز ساخته می‌شود و برای پخت و سرخ کردن غذا استفاده می‌شود. کف پهن و دیواره‌های کوتاه آن، امکان پخت یکنواخت و بهتر غذا را فراهم می‌کند. ماهی‌تابه بیشتر برای سرخ کردن ماهی، گوشت، سبزیجات و تخم‌مرغ به کار می‌رود، زیرا سطح وسیع آن باعث می‌شود حرارت به‌طور یکنواخت به غذا برسد. همچنین می‌توان غذاهایی را که نیاز به کمی روغن دارند، در آن آماده کرد. استفاده از ماهی‌تابه باعث سرعت بالاتر در پخت و حفظ شکل و کیفیت مواد غذایی می‌شود. انواع نچسب آن مانع چسبیدن غذا می‌شوند و شست‌وشوی راحت‌تری دارند. ماهی‌تابه‌ها از جنس تفلون، چدن، استیل و آلومینیوم تولید می‌شوند. هر جنس ویژگی خاص خود را دارد؛ مثلاً جنس چدنی گرما را بهتر حفظ می‌کند و برای سرخ کردن طولانی مناسب است، در حالی که تفلون راحت‌تر تمیز می‌شود و غذا به آن نمی‌چسبد.

لغت نامه دهخدا

ماهی تابه. [ ب َ / ب ِ ] ( اِ مرکب ) ظرفی مسین یا جز آن با دسته که ماهی و جز آن را در آن سرخ کنند. ماهی سرخ کن.ماهی تاوه. ماهی توه. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ).

فرهنگ معین

(بِ ) (اِمر. ) ظرف فلزی پهن که در آن ماهی یا چیز دیگر سرخ می کنند، ماهی تاوه.

فرهنگ عمید

ظرف فلزی پهن، لبه دار و کم عمق که در آن ماهی یا چیز دیگر سرخ می کنند.

فرهنگ فارسی

( اسم ) ۱- تابه ای که در آن ماهی سرخ کنند. ۲- مطلق تابه.

دانشنامه عمومی

ماهی تابه یکی از وسایل آشپزخانه است که برای گرم کردن یا سرخ کردن انواع غذا به کار می رود. به ماهی تابه ماهی تاوه یا ماهی توه نیز گفته می شد.

جمله سازی با ماهی‌تابه

💡 گوشت معمولاً تفت‌آب‌پزی می‌شود. تفت در ماهی‌تابه هم وجود دارد هرچند که این شیوه در آشپزی فرانسوی و اتریشی ریشه دارد. چندین شیوهٔ پخت هم تکامل یافته‌است مانند تفت ترش که با قرار دادن گوشت در شراب انجام می‌شود.

یوخ یعنی چه؟
یوخ یعنی چه؟
قرین رحمت یعنی چه؟
قرین رحمت یعنی چه؟
فال امروز
فال امروز