در کشاورزی و غذا
ارگانیک به محصولاتی گفته میشود که بدون استفاده از مواد شیمیایی مصنوعی، سموم دفع آفات، کودهای شیمیایی، هورمونها و آنتیبیوتیکها تولید میشوند. این محصولات در شرایط طبیعی و با روشهای پایدار کشاورزی پرورش مییابند.
محصولات ارگانیک ویژگیهای خاصی دارند که آنها را از سایر محصولات متمایز میکند. در تولید این محصولات از سموم شیمیایی یا کودهای شیمیایی استفاده نمیشود و برای پرورش گیاهان یا دامها، از روشهای طبیعی مانند کودهای حیوانی، کمپوست و چرای آزاد بهره گرفته میشود.
مزایای محصولات ارگانیک این است که سالمتر و مغذیتر هستند و طعم طبیعیتری دارند. این محصولات برای محیط زیست کمضررتر هستند، و به حفظ تنوع زیستی کمک میکنند.
در محیط زیست
در این زمینه، این اصطلاح به هر چیزی که از منشأ زنده (گیاهان، حیوانات، و سایر موجودات زنده) باشد، گفته میشود. برای مثال، ماده ارگانیک شامل بقایای گیاهان، حیوانات و میکروارگانیسمها است که در طبیعت تجزیه میشوند.
اشباعسازی با رطوبت کمینه یا حداقلی، که نامهای دیگری شامل اشباعسازی مویرگی یا خشک نیز دارد، روشی مرسوم است برای ساخت کاتالیستهای ناهمگون. این روش به پیش ماده یک فلز فعال نیاز دارد که عموماً در محلول آبدار یا ارگانیک حل شدهاست.
امروزه در بازار، تولیدکنندگان بسیاری ادعا میکنند که محصولات آنها ارگانیک است؛ اما چگونه میتوان فهمید که ادعای آنها حقیقت دارد یا خیر؟
استرولها (استروئید الکل) زیرگروهی از مولکولهای ارگانیک هستند. آنها بهطور طبیعی در گیاهان و حیوانات و قارچها مشاهده میشوند. کلسترول شناختهترین نوع استرول هاست که برای ساختار سلولهای حیوانی، عنصری حیاتی و کاربردی است و به عنوان یک پیش ماده ضروری برای ویتامینهای محلول در چربی و هورمونهای استروئیدی به کار برده میشود.
آلی واژهایاست در اصل عربی به معنی منسوب به آلت و در فارسی به عنوان ترجمهای از واژهٔ ارگانیک به معنی وابسته به جاندار یا اندام نیز به کار میرود.
شکل اعضای این شاخه سلولهایی بزرگ، دراز، فنری شکل و غیرقابل انعطاف است. بعضی از آنها دستهای تاژک در هر دو انتهای خود دارند. آنها برای رشد وابسته به اکسیژن کم اند و اغلب در استخرهای آبی انباشته از مواد ارگانیک یافت میشوند.