ترف با

ترف با

ترف با غذایی سنتی است که در آن از قره‌قروت به عنوان یکی از مواد اصلی استفاده می‌شود. این خوراکی معمولاً به صورت آشی غلیظ تهیه می‌شود و طعم آن با اضافه شدن قره‌قروت، حالت ترش و خاصی پیدا می‌کند.

آش ترف با در برخی مناطق ایران به ویژه مناطق عشایری و روستایی متداول است و نوعی غذای مقوی به شمار می‌رود. قره‌قروت موجود در آن علاوه بر طعم، ارزش غذایی بالایی نیز به غذا می‌بخشد و به هضم و تأمین پروتئین کمک می‌کند.

روش تهیه ترف با ساده است و معمولاً شامل پختن سبزی‌ها و حبوبات همراه با قره‌قروت است. این غذا نشان‌دهنده‌ی خلاقیت آشپزی سنتی در استفاده از مواد محلی و پایدار است و در عین سادگی، طعم و ارزش غذایی بالایی دارد.

لغت نامه دهخدا

ترفبا. [ ت َ ] ( اِ مرکب ) آشی را گویند که قاتق آن از قراقروت باشد، چه ترف بمعنی قراقروت و با به معنی آش باشد. ( برهان ). آشی که از قراقروت درست کنند چنانکه سکبا آشی است که از سرکه سازند، و سک مخفف سرکه است. ( انجمن آرا ) ( آنندراج ). آش کشک. ( ذخیره خوارزمشاهی ). آش ترف. ( ناظم الاطباء ).

فرهنگ معین

( ~. ) (اِ. ) آشی که در آن قره قروت بریزند.

فرهنگ عمید

= ترفینه

فرهنگ فارسی

( اسم ) آشی که در آن قرا قروت ریخته باشند آش ترف ترفینه.

ویکی واژه

آشی که در آن قره قروت بریزند.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم
فال عشقی فال عشقی فال تاروت فال تاروت فال احساس فال احساس فال تک نیت فال تک نیت