جدوار
فرهنگ عمید
فرهنگ فارسی
دانشنامه عمومی
جدوار در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری مرطوب رشد می کند. این گیاه گل های زرد با برگک قرمز و سبز دارد و ساقه زیرزمینی آن شامل یک ریزوم بزرگ و ناهمگن با شاخه های متعدد است. برگ های جدوار بزرگ هستند و تا یک متر ( ۳ فوت ) ارتفاع دارند.
داخل ریزوم خوراکی جدوار سفید و عطر آن شبیه انبه است؛ اما طعم آن بیشتر شبیه به زنجبیل و تندتر از آن است. در اندونزی آن را پودر کرده و از آن نوعی کاری سفید می سازند، در حالی که در هند آن را صورت تازه یا در ترشی استفاده می کنند. در غذاهای تایلندی از آن به صورت خام و برش های نازک در سالاد تایلندی استفاده می کنند. هم چنین در برش های نازک همراه با دیگر گیاهان و سبزیجات در نوعی خاصی از سس فلفل تایلندی به نام نم پریک استفاده می کنند.
از جدوار گاهی به عنوان گیاه خانگی استفاده می شود.
از این گیاه به طور سنتی برای درمان التهاب و درد و انواع ناراحتی های پوستی از جمله زخم ها و همچنین بی نظمی های قاعدگی و زخم های داخلی استفاده می شود.
اسانس تولید شده از ساقه خشک گیاه جدوار در ساخت عطر و صابون و نیز به عنوان یکی از ترکیبات تونیک ها استفاده می شود. هم چنین این مواد در ترکیبات این گیاه یافت می شود: curcuminoid 1, 7 - bis ( 4 - hydroxyphenyl ) - 1, 4، 6 - heptatrien - 3 - 1 sesquiterpenes procurcumenol و epiprocurcumenol.
• Ars - Grin. gov
• CatalogueOfLife. org[ پیوند مرده]
• Iptek. net. id بایگانی شده در ۲۰۰۸ - ۱۰ - ۲۰ توسط Wayback Machine ( اندونزیایی )
• NIH. go. jp بایگانی شده در ۲۷ مارس ۲۰۰۹ توسط Wayback Machine ( ژاپنی: ウコンについて ) ( ژاپنی )