ماءالشعیر
فرهنگ معین
فرهنگستان زبان و ادب
دانشنامه عمومی
در تمام دنیا از نوعی جو به نام جو دوسر برای آبجوسازی استفاده می شود. [ نیازمند منبع] جو پس از ورود به کارخانه پاک و تمیز می شود. پس از جدا شدن کلیهٔ ناخالصی ها به مخازن شست وشو و ضدعفونی منتقل می شوند، سپس به سالن جوانه زنی هدایت شده و پس از پنج روز به کوره فرستاده می شوند.
دمای سالن بین ۱۷ تا ۲۰ درجه سانتی گراد و رطوبت آن بالای ۷۰ درصد است که این شرایط باعث می شود تا جو بین ۹ تا ۱۱ میلی متر جوانه زده و به مالت تبدیل شود. بعد از آن مالت به واحد پخت می رود و در مخزنی ریخته شده، برای ۳۰ دقیقه خیس خورده، آسیاب شده و در تانک پخت ریخته می شود.
مالت را همراه با آب به مدت ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه و در دمای ۷۶ درجه سانتی گراد می پزند. سپس تانک فیلتراسیون منتقل شده و تفاله از آن جدا می شود. مایع به دست آمده به تانک جوش منتقل شده و در آنجا عصارهٔ رازک و شکر به آن افزوده می شود. رازک ویژگی های خاصی به این نوشیدنی می دهد. با رسوب پروتئین باعث شفافیت آن می شود عطر خاصی به آن می بخشد همچنین ته مزه تلخ ماءالشعیر یا آبجو مربوط به رازک است و نیز با خاصیت آنتی بیوتیکی که به پایداری ماءالشعیر یا آبجو کمک می کند، موجبات ثبات این نوشیدنی را فراهم می نماید.
مایع به دست آمده به چیلر منتقل شده و در آنجا شوک حرارتی داده می شود تا از الکلی شدن جلوگیری شود. شربت به دست آمده به سردخانه رفته و حجم آن با آب دو برابر شده، سپس وارد دستگاه فیلتراسیون می شود تا مایع شفافی به نام ماءالشعیر یا آبجو به دست می آید. در سالن بسته بندی مایع به دست آمده در شیشه یا قوطی ریخته شده و به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۷۲ درجه سانتی گراد پاستوریزه می شود.
• افزایش ضریب هوشی
• بازسازی و تأمین انرژی از دست رفتهٔ بدن
• بهبود عملکرد خون رسانی قلب
• خواص درمانی برای خانم های باردار و شیرده
• جلوگیری از وبا
• درمان یبوست
• دفع سنگ کلیه، مُدِر، ضدعفونی کنندهٔ دستگاه گوارش و دستگاه تنفس
• رشد مو و جلوگیری از ریزش آن
• رفع تشنگی
• رفع خستگی اعصاب، رفع اضطراب
• کاهش ابتلا به پرفشاری خون
• کاهش خطر بیماری های قلبی و بعضی از انواع سرطان
• محافظت از بدن در برابر سکته های قلبی و مغزی
• مفید برای پوست