صمون

صمون نوعی نان است که ریشه‌ یونانی دارد و از عراق به ایران آمده و در ایران به صمون عراقی معروف است. نوع ویژه و خاص این نان بیشتر در استان ایلام  پخته می‌شود.

از این نان برای درست کردن انواع ساندویچ‌ها نیز استفاده میشود.

روش پخت:

این نان در تنوری مشابه تنور نان بربری پخته می‌شود.

خمیر نان به شکل چانه‌های ۲۵۰ گرمی تقسیم می‌شود و درون تابوت‌های مستطیلی شکل قرار می‌گیرد تا استراحت ثانویه را بگذراند.

پس از استراحت، چانه‌ها به شکل لوزی پهن می‌شوند و در نهایت در تنور قرار می‌گیرند.

پخت نان معمولاً بین ۳ تا ۴ دقیقه طول می‌کشد.

شکل ظاهری:

نان صمون به شکل لوزی و مشابه سمبوسه اهوازی است، با این تفاوت که وزن خمیر آن حدود ۲۵۰ گرم است.

نان پس از پخت به صورت دو لایه و پُز کرده درمی‌آید.

ویژگی‌های نان:

نان صمون دارای بافتی پوک و متخلخل است که به دلیل استفاده از آرد پرگلوتن و استراحت طولانی مدت خمیر به‌دست می‌آید.

قسمت‌های داخلی نان کاملاً خوردنی است و برخلاف نان‌های ساندویچی، هیچ قسمتی از آن غیرقابل مصرف نیست.