قورساق

قورساق

قورساق بخشی در معده نشخوارکنندگان، به خصوص گوسفند و گاو است که به آن شیردان هم می‌گویند.

شیردان (به انگلیسی: Abomasum) چهارمین و اصلی‌ترین بخش معده نشخوارکنندگان است. این قسمت دارای جدار ضخیم و چین‌خورده‌ای است که در حدود ۲۰ لیتر حجم دارد. شیردان مسئول ترشح شیره‌های معده است که شامل آنزیم‌هایی مانند پپسین و رنین و همچنین اسید کلریدریک می‌باشد. این ترشحات به هضم غذا کمک می‌کنند.

از شیردان در تهیه خوراکی‌هایی مانند سیرابی شیردان استفاده می‌شود. این خوراکی‌ها در برخی مناطق به عنوان غذاهای محلی شناخته می‌شوند.

همچنین قورساق به عارضه‌ای گفته می‌شود که بچه‌های کوچک یا شیرخوار به دلیل وارونه کردن یا زیاد بالا و پایین انداختن دچار این حالت می‌شوند. در برخی از نقاط ایران، این حالت به سیراب شیردون شدن نیز معروف است.

قورساق
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم
گوت
گوت
حسبی الله و نعم الوکیل
حسبی الله و نعم الوکیل
کونی
کونی
اسرار کردن
اسرار کردن