سوهان پزی

عبارت سوهان پزی دو معنی اصلی دارد که در زبان فارسی به کار می‌رود:

عمل و شغل سوهان پز

منظور از سوهان پزی، تهیه و پختن سوهان است. یعنی فرایندی که در آن مواد اولیه با هم ترکیب شده، پخته شده و به شکل شیرینی سوهان در می‌آید. این عمل شامل مراحل مختلفی است که از آماده‌سازی مواد اولیه تا پخت و قالب‌گیری را در بر می‌گیرد.

دکان یا مغازه‌ای که سوهان در آن تهیه و فروخته می‌شود

سوهان پزی همچنین به محل یا مغازه‌ای گفته می‌شود که در آن سوهان به صورت صنعتی یا سنتی تولید و به فروش می‌رسد. این مکان معمولاً مخصوص تهیه و عرضه این شیرینی خوش‌طعم است.

درباره سوهان

سوهان یک نوع شیرینی سنتی ایرانی است که روش تهیه آن به شرح زیر است:

ابتدا گندم را سبز می‌کنند تا ریشه دهد، سپس آن را خشک می‌کنند. گندم خشک شده را با دست آسیاب کرده و الک می‌کنند تا آرد نرم به دست آید. این آرد گندم نرم شده را با مقدار مشخصی آرد، روغن، شکر و زعفران مخلوط می‌کنند. این مخلوط را در دیگ بزرگی (پاتیل) می‌جوشانند تا به قوام برسد و حالت حلوا مانند پیدا کند. سپس با قالب مخصوص، مخلوط را به قطعات کوچکی تقسیم می‌کنند و روی سینی پهن می‌کنند. هر قطعه کمی پهن شده و مقداری مغز پسته روی آن ریخته می‌شود تا به شکل سوهان معمولی درآید.

نکته مهم

یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین انواع سوهان، سوهان قم است که به خاطر طعم خاص و کیفیت بالایش شهرت فراوانی دارد و مورد علاقه بسیاری از مردم است.

فرهنگ عمید

شغل و عمل سوهان پز.

فرهنگ فارسی

۱ - عمل و شغل سوهان پز. ۲ - دکان سوهان پز.

جمله سازی با سوهان پزی

نهاد سخت تو سوهان به خود نمی گیرد وگرنه پست و بلند زمانه سوهان است
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم
فال تخمین زمان فال تخمین زمان فال درخت فال درخت فال تک نیت فال تک نیت فال نوستراداموس فال نوستراداموس