کلمهی «ورموت» در فارسی به معنای نوعی نوشیدنی الکلی معطر است که معمولاً از شراب پایه و ترکیبی از گیاهان و ادویهها ساخته میشود. این واژه از کشور ایتالیا و فرانسه گرفته شده است، جایی که ورموت به عنوان یک نوشیدنی محبوب در بارها و رستورانها شناخته میشد. ورموت را میتوان به دو نوع اصلی شیرین و خشک تقسیم کرد و معمولاً به صورت خالص یا در ترکیب با دیگر نوشیدنیها مانند کوکتلهای کلاسیک مارتینی و نیگرونی و مشروبات مخلوط مصرف میشود. این نوشیدنی از قدیم در اروپای غربی و به ویژه در ایتالیا و فرانسه تولید میشده و به عنوان پیشغذا یا همراه غذا نیز سرو میشود. ورموت دارای طعم خاصی است که از ادویههایی مانند پوست پرتقال، دارچین، جوز هندی و گیاهان معطر ناشی میشود. مصرف آن به دلیل میزان الکل پایینتر نسبت به دیگر نوشیدنیهای قوی، محبوبیت خاصی دارد.
ورموت
لغت نامه دهخدا
ورموت. [ وِ ] ( فرانسوی، اِ ) نوعی از شراب. ( یادداشت مؤلف ). شراب سفید که در آن مواد عطرآگین می آمیزند. ( فرهنگ فارسی معین ).
فرهنگ معین
(وِ ) [ فر. ] (اِ. ) شراب سفید که در آن مواد عطرآگین می آمیزند.
فرهنگ عمید
نوعی شراب سفید آمیخته با مواد خوش بو و مقوی.
فرهنگ فارسی
یک نوع شراب، شراب سفید آمیخته باموادوشبوومقوی
شراب سفید که در آن مواد عطر آگین می آمیزند.
دانشنامه عمومی
ورموت یا ورموث ( به انگلیسی: Vermouth ) یا شراب شیرین افسنتین، یک شراب معطر و قوی است که با طعم دهنده های مختلف گیاهی مزه دار می شود. وِرموت تلفظ فرانسوی لغت آلمانی wermut برای گیاه باستانی wormwood ( به فارسی: افسنتین ) است. در کشورهای انگلیسی زبان معمولاً این شراب با نام ورموث یا موث شناخته می شود.
ورموت در ابتدا به شکل سنتی برای مقاصد پزشکی مورد استفاده قرار می گرفت، انواع امروزی این مشروب به عنوان یک نوشیدنی الکلی در نیمه دوم قرن هجدهم در تورین، ایتالیا تولید شد.
این نوشیدنی را می توان به عنوان یک ترکیب در تهیه بسیاری از کوکتلها یا یک طعم دهنده غذایی مانند شراب سفید در پخت وپز استفاده کرد. ورمورت در دو نوع اصلی خشک و شیرین تولید می شود، اما تولیدکنندگان بزرگ امروزی این محصول ( e. g. , Noilly Prat and Cinzano ) برای رقابت بیشتر در بازار انواع دیگری به آن افزوده اند.
ورمورت نوعی شراب با پایه شراب انگور است که پس از پایان تخمیر و آماده شدن، به آن الکل افزوده اند تا درجه الکلی آن بالاتر رود و به اصطلاح «گیراتر» شود. درجه الکلی چنین شراب هایی معمولاً بین ۲۰ تا ۲۵ درصد است. گاهی مخمر تقویت شده تا بتواند الکل بیشتری تولید کند و در محیطی با درصد الکل بالاتر فعالیت کند. قسمت عمده ورمورت جهان توسط کشورهای ایتالیا و فرانسه تولید می شود، هرچند که ایالات متحده و انگلستان نیز به تازگی وارد این بازار شده اند.
دانشنامه آزاد فارسی
وِرْموت (vermouth)
نوعی شراب سفید شیرین یا تلخ. آن را با گیاهان تلخ، چاشنی دار، و با الکل تقویت می کنند. در فرانسه، ایتالیا و امریکا تولید می شود.
ویکی واژه
شراب سفید که در آن مواد عطرآگین میآمیزند.
جمله سازی با ورموت
💡 خاراگوش یا آرتمیسیا آبسینتیوم (Wormwood, Grand Wormwood, Absinthe, Absinthium, Absinthe Wormwood, Mugwort, Wermout, Wermud, Wwormit, Wormod) گیاهی است علفی، پایا، به ارتفاع ۸۰–۱۲۰ سانتیمتر. گیاهی است دارویی و در طب سنتی برای دفع کرم روده استفاده میشدهاست. همچنین یکی از مواد تشکیلدهنده در شراب ورموت است. این گیاه به علت دارا بودن توژون خاصیت روانگردان دارد.
💡 از گونههای ورموت (افسنتین) نیز در دماوند وجود دارند که عبارتند از: درمنهٔ کوهی، درمنهٔ معطر، درمنهٔ کوهسری و گونهٔ فراوان درمنهٔ شرقی.