جدوار، یک گیاه دارویی علفی و چندساله از خانواده زنجبیلیان و زیرمجموعه سرده زردچوبهها است. این گونه که اصالتاً بومی مناطق هند و اندونزی محسوب میشود، امروزه در اقلیمهای دیگری نیز، از جمله ایالت فلوریدا در ایالات متحده، کشت و پراکنده شده است. معرفی این گیاه به اروپا در قرن ششم میلادی توسط بازرگانان عرب صورت گرفت، اما برخلاف زردچوبه و زنجبیل، استفاده از آن به عنوان ادویه در فرهنگ غربی امروزه بسیار محدود شده است. این گیاه در زیستگاههای گرمسیری و نیمهگرمسیری مرطوب به خوبی رشد میکند و دارای گلهایی به رنگ زرد با براکتههایی متمایل به قرمز و سبز است. ویژگی متمایزکننده آن، ساقه زیرزمینی (ریزوم) بزرگ و نامنظم است که دارای انشعابات متعددی بوده و برگهای بزرگ آن میتوانند تا ارتفاع یک متر افزایش یابند.
ریشه خوراکی جدوار سفید دارای خصوصیات حسی متمایزی است؛ با وجود اینکه عطر آن یادآور انبه است، طعم آن شبیه به زنجبیل بوده اما تندتر از آن توصیف میشود. در اندونزی، از این ریزوم پودر شده برای تهیه نوعی کاری با رنگ سفید استفاده میشود، در حالی که در هند، به صورت تازه یا به عنوان بخشی از ترشیجات مورد استفاده قرار میگیرد. در آشپزی تایلندی، جدوار جایگاه ویژهای دارد و برشهای نازک آن به صورت خام در سالادهای سنتی به کار میرود. همچنین، از این گیاه در تهیه سس فلفل تایلندی خاصی به نام "نم پریک" استفاده میشود که در آن، ریزوم برشخورده همراه با سایر سبزیجات و گیاهان معطر ترکیب میگردد. علاوه بر مصارف خوراکی، در برخی مناطق، جدوار به عنوان گیاهی زینتی در منازل نیز نگهداری میشود.