آش آلو یکی از آشهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با آلو زرد ترش تهیه میشود و طعمی ملس و خوشعطر دارد. این آش ترکیبی از حبوبات، برنج، بلغور، سبزیهای معطر و آلو است که با مغز گردو و ادویهجات طعمدار میشود.
دستور پخت آش آلو
مرحله اول: آلو زرد ترش را به همراه یک فنجان آب داخل قابلمهای مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به خوبی بجوشد و نرم شود. سپس آلوها را داخل صافی بریزید و عصاره آن را جدا کرده و کنار بگذارید.
مرحله دوم: لوبیا قرمز و لوبیا چیتی را که از قبل خیس کردهاید، همراه با ۴ پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا نیمپز شوند.
مرحله سوم: پس از حدود ۴۵ دقیقه، عدس، برنج و بلغور گندم (که قبلاً خیساندهاید) را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید با هم بپزند. در این حین، پیازها را خلالی خرد کرده و با کمی روغن در قابلمهای جداگانه تفت دهید.
مرحله چهارم: وقتی پیازها طلایی شدند، زردچوبه را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا پیاز و زردچوبه خوب مخلوط شوند. سپس حبوبات نیمپز شده را به پیاز اضافه کنید. در صورت نیاز مقداری آب جوش اضافه کنید.
مرحله پنجم: بعد از اینکه برنج و بلغور گندم لعاب انداختند، عصاره آلو که قبلاً صاف کردهاید را به قابلمه اضافه کنید. سپس سبزی آش خرد شده را بیفزایید و اجازه دهید آش با حرارت ملایم جا بیفتد.
مرحله ششم: در یک ساعت پایانی پخت، مغز گردوی خرد شده، آلوی درسته، نمک و فلفل سیاه را به آش اضافه کنید و اجازه دهید گردوها روغن بیندازند و آش به خوبی بپزد.
سرو آش آلو
آش آلو را با نعناع داغ و پیاز داغ تزئین کنید و به صورت گرم سرو نمایید.