اسید آمینه

اسید آمینه

اسید آمینه‌ها مولکول‌های بنیادی پروتئین‌ها هستند که در ساختار و عملکرد آن‌ها نقش کلیدی ایفا می‌کنند. بدن انسان برای ساخت پروتئین‌ها به 20 نوع اسید آمینه مختلف نیاز دارد که برخی از آن‌ها ضروری و برخی غیرضروری هستند. انواع ضروری را بدن قادر به تولید نیست و باید از طریق غذا تأمین شوند. آن‌ها در فرآیندهای متابولیک، ترمیم بافت‌ها و تولید آنزیم‌ها و هورمون‌ها نقش دارند. آن ها به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند: انواع ضروری و غیرضروری. اسید آمینه‌های ضروری، شامل 9 نوع هستند که بدن نمی‌تواند آن‌ها را تولید کند و باید از طریق غذا دریافت شوند. در مقابل، اسید آمینه‌های غیرضروری، شامل 11 نوع هستند که بدن قادر به تولید آن‌ها از مواد دیگر است. این تفاوت در تأمین و تولید آن‌ها تأثیر مستقیم بر نیازهای غذایی و رژیم‌های غذایی افراد دارد.

فرهنگ عمید

( اسیدآمینه ) نوعی اسید آلی که در بدن تولید می شود و عامل اصلی ساخت پروتئین است، آمینواسید.

دانشنامه آزاد فارسی

اسید آمینه. اسید آمینه (amino acid)
(یا: آمینو اسید) نوعی مولکول های آلی محلول در آب، که عمدتاً از کربن، اکسیژن، هیدروژن، و نیتروژن تشکیل شده اند و هم گروه بازی آمینو(NH۲) وگروه اسیدی کربوکسیل (COOH) را دربرمی گیرند. اسیدهای آمینه مولکول های کوچکی اند که می توانند از غشاها عبور کنند. هرگاه دو یا چند اسید آمینه به هم متصل شوند، پپتید نامیده می شوند. پروتئین ها از زنجیرهای پپتیدی ساخته شده اند که با شکل مشخصی چین خورده یا پیچیده باشند. پروتئین های بسیار متفاوتی در یاخته های موجودات زنده یافت می شوند، اما همۀ این پروتئین ها فقط از بیست اسید آمینه ساخته شده اند که با آرایش های مختلف به هم متصل اند. با این همه، انواع دیگر آمینواسید نیز به ندرت در طبیعت یافت می شوند. انسان هشت اسید آمینه اساسی را نمی تواند در بدن خود بسازد و باید آن ها را با تغذیه به دست آورد. کودکان به دو اسید آمینه دیگر هم نیاز دارند که برای بزرگ سالان ضروری نیست. جانوران چند اسید آمینه آماده در جیرۀ غذایی خود لازم دارند، اما گیاهان سبز می توانند همۀ اسیدهای آمینه را که نیاز دارند، از مولکول های ساده تر بسازند. گیاهان به این منظور به انرژی خورشید و مواد معدنی، ازجمله نیترات های موجود در خاک، متکی اند. اسیدهای آمینه ترکیباتی آلی، خنثی، و جزء سازندۀ پروتئین هایند. به همین سبب جزء مولکول های حیاتی طبقه بندی می شوند. بیست نوع اسید آمینۀ عمده کشف شده است که شامل کربن، اکسیژن، هیدروژن و نیتروژن اند. هر اسید آمینه دارای ساختاری مرکزی مشتمل بر دو اتم کربن، دو اتم اکسیژن، یک اتم نیتروژن، و چهار اتم هیدروژن است که یک گروه متغیر R به آن وصل می شود. در گلی سین، گروه R تک اتم هیدروژن است و در آلانین گروه R از یک اتم کربن و سه اتم هیدروژن تشکیل شده است.

ویکی واژه

اسیدآمینه
(جانوری): از انواع اسیدهای آلی که جزء اصلی ساختمان پروتئین در بدن است. برخی از آنها در بدن ساخته میشوند و برخی دیگر همراه با غذا به بدن می‌رسند. آمینو‌اسید.

جملاتی از کلمه اسید آمینه

اسید آمینه‌ای که در ساختار الاستین وجود دارد «هیدروکسی پرولین» است که در ساختار کلاژن نیز موجود است و باعث تشکیل پیوند هیدروژنی و استحکام ساختار کلاژن می‌گردد.
آسپاراژین یکی از بیست اسید آمینه‌ی اصلی یاخته‌های زنده است.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم