بیات شدن

بیات شدن

فرایند بیات شدن به تغییراتی اشاره دارد که در مواد غذایی، به ویژه نان، اتفاق می‌افتد و باعث می‌شود که کیفیت و تازگی آن‌ ها کاهش یابد این فرایند معمولاً شامل موارد زیر است:

از دست دادن رطوبت: نان و دیگر محصولات پخته شده به مرور زمان رطوبت خود را از دست می‌دهند، که باعث می‌شود بافت آن‌ ها خشک و سفت شود

تغییرات شیمیایی: نشاسته‌ های موجود در نان به مرور زمان کریستالی می‌شوند و این تغییرات باعث می‌شود که نان بیات و سفت شود

اکسیداسیون: تماس با هوا و اکسیژن می‌تواند باعث تغییر رنگ و طعم مواد غذایی شود

باکتری‌ ها و قارچ‌ ها: با گذشت زمان، ممکن است باکتری‌ ها و قارچ‌ ها به مواد غذایی حمله کنند و باعث فساد آن‌ ها شوند

بیات شدن معمولاً به عنوان یک فرایند طبیعی در مواد غذایی در نظر گرفته می‌شود و می‌توان با استفاده از روش‌ های مناسب نگهداری، مانند فریز کردن یا نگهداری در محیط‌ های خشک و خنک، از آن جلوگیری کرد.

فرهنگستان زبان و ادب

{stale , staling} [علوم و فنّاوری غذا] فرایندی که در آن براثر تغییر ساختار نشاسته، تازگی مواد غذایی از بین می رود

ویکی واژه

فرایندی که در آن براثر تغییر ساختار نشاسته، تازگی مواد غذایی از بین می‌رود.

جملاتی از کلمه بیات شدن

اگر این نان خشک شده را به صورت آرد درآوریم، آرد سوخاری به دست می‌آید. در واقع، نان تست چنانچه به فروش نروند، به دلیل بیات شدن دیگر به شکل نان قابلیت مصرف نبوده و اگر دچار فساد نشده باشند دوباره به کارخانه بازمی‌گردند و مجدداً در فر قرار می‌گیرند تا به صورت خشک شده (نان سوخاری) درآیند.

فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم