چراغ پریموس
فرهنگ فارسی
دانشنامه عمومی
برای روشن شدن اجاق، ابتدا مشعل با سوزاندن الکلی که در الکل دان مستقر در زیر اجاق است گرم می شود. پس از گرم شدن، با استفاده از یک تلمبه دستی کوچک متصل به مخزن، هوای فشرده شده وارد مخزن سوخت می شود، این عمل باعث می شود که نفت سفید مخزن از طریق لوله بالارونده ( A ) و ( B ) به سر مشعل از قبل گرم شده ( C ) برود و در آنجا گرم و تبخیر شود. بخار نفت سفید تحت فشار از طریق لوله نزولی ( D ) به نازل بخار ( E ) هدایت می شود. گاز نفت سفید تبخیر شده از طریق یک سوراخ به میان سوزنده پاشیده می شود، که در اینجا با هوا ترکیب شده، شعله آبی رنگ بدون دوده ای تشکیل می شود. تلمبه ی بیشتر، فشار درون مخزن را بیشتر و شعله را بزرگ تر می کند و باعث چرخش ملخ کوچکی که در درپوش پرکننده قرار دارد می شود و در نتیجه، فشار مخزن تخلیه شده و شعله کوچکتر می شود.