گوشت کوب

لغت نامه دهخدا

گوشتکوب. ( نف مرکب ) کوبنده گوشت. که گوشت کوبد. || ( اِ مرکب ) آلتی چوبین که بدان گوشت پخته شده با نخود را می کوبند. || ساطور قصابان. ( ناظم الاطباء ).

فرهنگ معین

(اِ. ) ابزاری که به وسیلة آن گوشت پخته ر ا در ظرفی می کوبند.

فرهنگ عمید

وسیله ای دسته دار از جنس چوب، فلز، پلاستیک و امثال آن با قاعده ای پهن و دسته ای کوتاه و باریک که گوشت، حبوبات، و مواد غذایی را با آن می کوبند.

فرهنگ فارسی

۱ - ( صفت ) آنکه گوشت را کوبدکوبند. گوشت . ۲ - ( اسم ) آلتی چوبی که بوسیل. آن گوشت پخته را در ظرفی کوبند . ۳ - ساطور قصابان .

دانشنامه عمومی

گوشت کوب یا له کُن، از وسایل آشپزی و آشپزخانه است و کاربرد آن برای له کردن مواد غذایی به ویژه گوشت است. در ایران برای کوبیدن مواد موجود در آب گوشت، دیزی، گوشت و نخودآب کاربرد دارد. گوشت کوب انواع چوبی، سفالی، سنگی، پلاستیکی و فلزی از انواع آلیاژها از جمله آلومینیوم، برنج و. . . دارد.
گوشت کوب را با حرکت متناوب تقریباً عمودی و چرخش هم زمان بین تقریباً ۴۵ تا ۱۸۰ درجه به دفعات به روی غذا می فشارند تا زمانی که کیفیت و نرمی مورد نظر بدست آید.
گوشت کوب پیوسته یک تنه، تک قطعه و بدون عضو جانبی یوده و از دو بخش تشکیل می شود:
• دسته - کله ای گرد دارد و دارای قطری کمتر نسبت به کوبه برای دست گرفتن است.
• کوبه - دارای قطری بیشتر نسبت به دسته برای کوبیدن مواد است که مقطع مخروطی "مسطح" آن زاویه ای بین ۱۰ تا ۲۰ درجه دارد تا ملات کاملاً خمیر نشود و در ضمن گوشت کوب بخاطر خلأ به کف دیگ نچسبد.
گونۀ سنتی و چوبی آن با روش خراطی و گونه های پلاستیکی و فلزی از راه ریخته گری ساخته می شود.
نسبت به نوع غذا، اندازه و حجم گوشت کوب نیز تغییر می کند، گوشت کوبی که برای «دیزی» به کارگرفته می شود و گاه «دیزی کوب» نامیده می شود تا حدی کوچک تر از گوشت کوبی است که برای «گوشت و نخودآب» یا «آب گوشت» استفاده می شود.
در زبان عامیانه از این واژه برای مخاطب قرار دادن فرد زمخت و بی نزاکت استفاده می شود.

ویکی واژه

ابزاری که به وسیلة آن گوشت پخته ر ا در ظرفی می‌کوبند.
فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم