کتلت. [ ک ُ ل ِ ] ( فرانسوی ، اِ ) قسمی خوراک که با گوشت کوبیده یا چرخ شده تهیه کنند و آن انواع مختلف دارد. ( فرهنگ فارسی معین ). گوشت کوبیده یا چرخ کرده و با لپه پخته مخلوط شده که به قطعات کرده و در روغن برشته شده باشد. کتلة. [ ک ُ ل َ ] ( ع اِ ) یک لخت فراهم آورده از خرما و گل و لای وشلم و جز آن. ( منتهی الارب ) ( از اقرب الموارد ) ( آنندراج ). || پاره ای از گوشت. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ) ( از اقرب الموارد ). کَتلَه. ج ، کُتَل. ( اقرب الموارد ) ( ناظم الاطباء ). || ( اِخ ) موضعی است. ( منتهی الارب ). کتلة. [ ک َ ل َ ] ( ع اِ ) رجوع به کُتلَة در معنی پاره ای از گوشت شود.
فرهنگ معین
(کُ لِ ) [ فر. ] (اِ. ) خوراکی که با گوشت چرخ کرده و سیب زمینی و تخم مرغ درست می کنند.
فرهنگ عمید
نوعی خوراک که با گوشت کوبیده یا چرخ شده، سیب زمینی، آرد، و تخم مرغ تهیه می شود.
فرهنگ فارسی
نوعی خوراک که باگوشت کوبیده یاچرخ شده درست میکنند، شامی کباب ( اسم ) قسمی خوراک که با گوشت کوبیده و یا چرخ شده تهیه کنند و آن انواع مختلف دارد .
دانشنامه آزاد فارسی
کُتْلِت کُتْلِت ( از واژۀ فرانسوی côttlet) غذایی در اصل روسی که در آشپزخانۀ ایرانی از گوشت چرخ کردۀ گوساله، پیاز رنده شده، تخم مرغ، سیب زمینی نیم پز رنده شده، شیر، گرد لیمو و نان، و نمک و فلفل فراهم می آید. مخلوط آن را با دست به اشکال دایره یا بیضی درمی آورند و در تابۀ روغن جوش سرخ می کنند. کتلت را نیز چون شامی با نان یا پلو سفید، به همراه گوجه فرنگی حلقه حلقه بریدۀ در روغن تفت داده و سیب زمینی خلالی سرخ شده صرف می کنند. کتلت را جز با گوشت گوساله، با گوشت چرخ کردۀ ماهی اُزون برون یا میگو نیز درست می کنند.
ویکی واژه
خوراکی که با گوشت چرخ کرده و سیب زمینی و تخم مرغ درست میکنند.