ماهی سالمون یکی از انواع آزادماهیان است که عمدتاً در اقیانوسهای اطلس شمالی و آرام یافت میشود. این ماهیها معمولاً در رودخانههای آب شیرین تخمریزی میکنند. در ایران، بیشتر افراد با ماهی سالمون صورتی آشنا هستند، اما این ماهی دارای انواع دیگری نیز مانند سالمون نروژی، چینوک، کوهو، ساکای و... میباشد. در اکثر فروشگاهها، ماهی سالمون به صورت یخزده و قطعهقطعه عرضه میشود. پیشنهاد میکنیم تا حد امکان این ماهی را به صورت تازه و کامل خریداری کنید، زیرا احتمال دارد که به جای سالمون، ماهی دیگری مانند قزلآلا به شما فروخته شود. ماهی سالمون (Salmon) نزدیکترین گونه به ماهی قزلآلا است و تفاوت اصلی آنها در رنگ گوشت سالمون است که به سمت نارنجی متمایل میشود. هر دو گونه از خانواده آزادماهیان محسوب میشوند. زیستگاه اصلی این ماهیها در اقیانوسهای اطلس و آرام قرار دارد. آزادماهیان معمولاً در رودخانههای آب شیرین تخمریزی میکنند و برای این کار در خلاف جهت جریان آب حرکت میکنند. پس از تخمریزی، دوباره به اقیانوس بازمیگردند.