دستمبو یا دستنبو با نام علمی Cucumis melo var. dudaim، به میوهای از خانواده کدوییان اشاره شده است که ویژگیها و خواص مخصوص به خود را دارد. دستمبو میوهای است کوچکتر از خربزه و مشابه به گرمک، که رنگ آن معمولاً نارنجی مایل به قهوهای یا زرد است. در ابتدا میوه سبز رنگ است و با تابش نور خورشید به رنگ نهایی خود درمیآید. دستمبو منبع خوبی از ویتامینها مانند ویتامین C و ویتامین B و مواد معدنی مثل پتاسیم، کلسیم، فسفر است.
به دلیل محتوای فیبر بالا، مصرف آن میتواند در بهبود هضم غذا، جلوگیری از یبوست و عملکرد بهتر دستگاه گوارش مؤثر باشد. همچنین گفته شده دستمبو مدرّ است، یعنی به دفع ادرار کمک میکند، لذا در درمان مشکلاتی مانند احتباس ادراری یا سنگ مجاری ادراری مؤثر تلقی میشود. از دیگر خواص مطرح شده در منابع سنتی میتوان به کمک به کنترل فشار خون (به دلیل پتاسیم)، آرامشبخشی، تقویت قلب و عروق و تأثیر در عملکرد مغز اشاره کرد.