صمون نوعی نان است که ریشه یونانی دارد و از عراق به ایران آمده و در ایران به صمون عراقی معروف است. نوع ویژه و خاص این نان بیشتر در استان ایلام پخته میشود.
از این نان برای درست کردن انواع ساندویچها نیز استفاده میشود.
روش پخت:
این نان در تنوری مشابه تنور نان بربری پخته میشود.
خمیر نان به شکل چانههای ۲۵۰ گرمی تقسیم میشود و درون تابوتهای مستطیلی شکل قرار میگیرد تا استراحت ثانویه را بگذراند.
پس از استراحت، چانهها به شکل لوزی پهن میشوند و در نهایت در تنور قرار میگیرند.
پخت نان معمولاً بین ۳ تا ۴ دقیقه طول میکشد.
شکل ظاهری:
نان صمون به شکل لوزی و مشابه سمبوسه اهوازی است، با این تفاوت که وزن خمیر آن حدود ۲۵۰ گرم است.
نان پس از پخت به صورت دو لایه و پُز کرده درمیآید.
ویژگیهای نان:
نان صمون دارای بافتی پوک و متخلخل است که به دلیل استفاده از آرد پرگلوتن و استراحت طولانی مدت خمیر بهدست میآید.
قسمتهای داخلی نان کاملاً خوردنی است و برخلاف نانهای ساندویچی، هیچ قسمتی از آن غیرقابل مصرف نیست.