صمون

صمون

صمون نوعی نان است که ریشه‌ یونانی دارد و از عراق به ایران آمده و در ایران به صمون عراقی معروف است. نوع ویژه و خاص این نان بیشتر در استان ایلام  پخته می‌شود.

از این نان برای درست کردن انواع ساندویچ‌ها نیز استفاده میشود.

روش پخت:

این نان در تنوری مشابه تنور نان بربری پخته می‌شود.

خمیر نان به شکل چانه‌های ۲۵۰ گرمی تقسیم می‌شود و درون تابوت‌های مستطیلی شکل قرار می‌گیرد تا استراحت ثانویه را بگذراند.

پس از استراحت، چانه‌ها به شکل لوزی پهن می‌شوند و در نهایت در تنور قرار می‌گیرند.

پخت نان معمولاً بین ۳ تا ۴ دقیقه طول می‌کشد.

شکل ظاهری:

نان صمون به شکل لوزی و مشابه سمبوسه اهوازی است، با این تفاوت که وزن خمیر آن حدود ۲۵۰ گرم است.

نان پس از پخت به صورت دو لایه و پُز کرده درمی‌آید.

ویژگی‌های نان:

نان صمون دارای بافتی پوک و متخلخل است که به دلیل استفاده از آرد پرگلوتن و استراحت طولانی مدت خمیر به‌دست می‌آید.

قسمت‌های داخلی نان کاملاً خوردنی است و برخلاف نان‌های ساندویچی، هیچ قسمتی از آن غیرقابل مصرف نیست.

فال گیر
بیا فالت رو بگیرم!!! بزن بریم
فال قهوه فال قهوه فال تک نیت فال تک نیت فال آرزو فال آرزو فال ماهجونگ فال ماهجونگ