قاود یا قاووت، غذایی سنتی و مقوی است که در گذشته و حتی امروز در برخی مناطق ایران مورد استفاده قرار میگیرد. این خوراکی از ترکیب آرد با حبوبات بو داده و شیرینی خشک یا مواد مغذی دیگر تهیه میشود و به دلیل روش تهیه و ترکیباتش، انرژی زیادی به بدن میرساند.
برای تهیه قاود معمولاً از آرد نخودچی، قند و گاهی دیگر دانهها یا مغزهای بو داده استفاده میشود. این ترکیب پس از مخلوط شدن به شکل نرمه یا پودر نرم در میآید و میتوان آن را به صورت مستقیم خورد یا با شیر و دیگر مواد غذایی مصرف کرد. طعم شیرین و مغذی آن باعث شده است که در میان مردم محبوب باشد.
قاود در منابع قدیمی با اسامی دیگری همچون «پست» یا «سویق» نیز شناخته شده است. این واژهها نشاندهندهی سنت طولانی استفاده از غلات و حبوبات به شکل آسیاب شده و مغذی در رژیم غذایی ایرانیان هستند. با توجه به ترکیبات مقوی آن، قاود هم غذای انرژیزا بوده و هم به عنوان میانوعده یا مکمل غذایی در مناسبتهای مختلف کاربرد داشته است.