ورموت
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
فرهنگ فارسی
شراب سفید که در آن مواد عطر آگین می آمیزند.
دانشنامه عمومی
ورموت در ابتدا به شکل سنتی برای مقاصد پزشکی مورد استفاده قرار می گرفت، انواع امروزی این مشروب به عنوان یک نوشیدنی الکلی در نیمه دوم قرن هجدهم در تورین، ایتالیا تولید شد.
این نوشیدنی را می توان به عنوان یک ترکیب در تهیه بسیاری از کوکتلها یا یک طعم دهنده غذایی مانند شراب سفید در پخت وپز استفاده کرد. ورمورت در دو نوع اصلی خشک و شیرین تولید می شود، اما تولیدکنندگان بزرگ امروزی این محصول ( e. g. , Noilly Prat and Cinzano ) برای رقابت بیشتر در بازار انواع دیگری به آن افزوده اند.
ورمورت نوعی شراب با پایه شراب انگور است که پس از پایان تخمیر و آماده شدن، به آن الکل افزوده اند تا درجه الکلی آن بالاتر رود و به اصطلاح «گیراتر» شود. درجه الکلی چنین شراب هایی معمولاً بین ۲۰ تا ۲۵ درصد است. گاهی مخمر تقویت شده تا بتواند الکل بیشتری تولید کند و در محیطی با درصد الکل بالاتر فعالیت کند. قسمت عمده ورمورت جهان توسط کشورهای ایتالیا و فرانسه تولید می شود، هرچند که ایالات متحده و انگلستان نیز به تازگی وارد این بازار شده اند.
دانشنامه آزاد فارسی
نوعی شراب سفید شیرین یا تلخ. آن را با گیاهان تلخ، چاشنی دار، و با الکل تقویت می کنند. در فرانسه، ایتالیا و امریکا تولید می شود.
ویکی واژه
جمله سازی با ورموت
خاراگوش یا آرتمیسیا آبسینتیوم (Wormwood, Grand Wormwood, Absinthe, Absinthium, Absinthe Wormwood, Mugwort, Wermout, Wermud, Wwormit, Wormod) گیاهی است علفی، پایا، به ارتفاع ۸۰–۱۲۰ سانتیمتر. گیاهی است دارویی و در طب سنتی برای دفع کرم روده استفاده میشدهاست. همچنین یکی از مواد تشکیلدهنده در شراب ورموت است. این گیاه به علت دارا بودن توژون خاصیت روانگردان دارد.
از گونههای ورموت (افسنتین) نیز در دماوند وجود دارند که عبارتند از: درمنهٔ کوهی، درمنهٔ معطر، درمنهٔ کوهسری و گونهٔ فراوان درمنهٔ شرقی.