فرهنگستان زبان و ادب
{antifreeze protein} [علوم و فنّاوری غذا] پروتئین موجود در برخی موجودات زنده ازجمله ماهیان آب های سرد که از یخ زدن بافت ها در دمای زیر صفر جلوگیری می کند و در تولید برخی محصولات غذایی مانند بستنی کاربرد دارد
{antifreeze protein} [علوم و فنّاوری غذا] پروتئین موجود در برخی موجودات زنده ازجمله ماهیان آب های سرد که از یخ زدن بافت ها در دمای زیر صفر جلوگیری می کند و در تولید برخی محصولات غذایی مانند بستنی کاربرد دارد
پروتئین موجود در برخی موجودات زنده ازجمله ماهیان آبهای سرد که از یخ زدن بافتها در دمای زیر صفر جلوگیری میکند و در تولید برخی محصولات غذایی مانند بستنی کاربرد دارد.
💡 یخزدگی و کمآبی میتواند به گیاهان آسیب برساند یا آنها را از بین ببرد. برخی از گیاهان دارای پروتئینهای ضدیخزدگی، پروتئینهای شوک حرارتی و قند در سیتوپلاسم خود هستند که آنها را قادر میسازد تا در برابر این تنشها مقاومت کنند. گیاهان بهطور مداوم در معرض طیف وسیعی از تنشهای فیزیکی و زیستی هستند که باعث آسیب دیانای میشود، اما آنها میتوانند بسیاری از این آسیبها را تحمل کرده و ترمیم کنند.