مضافتی
جمله سازی با مضافتی
همچنین پماد هسته خرمای مضافتی علاوه بر درمان بیماری تورم پلک، به رشد مژهها کمک میکند. در کنار اینها خرمای مضافتی را اکسیر جوانی میدانند. دلیل این نامگذاری تأثیر بینظیر این خرما بر زیبایی پوست و مو است.
درخت خرمای مضافتی تقریباً در ماههای پایانی زمستان بارور شده و بعد از تولید خوشه خرما به صورت دستی با طارونه (کریشکو به زبان محلی) گرده افشانی میگردد و طی مدتی تقریباً طولانی به رنگهای مختلف تبدیل شده و در آخرین مرحله جمعآوری خرما آغاز شده و تا پایان تابستان ادامه دارد.
خرمای مضافتی یا همان خرمای معروف بم به صورت تازه بین ۲۰ الی ۲۵ درصد رطوبت دارد.این نوع خرما با توجه به رطوبت بالا به عنوان خشکبار محسوب نشده و شرایط نگهداری آن در دمای بین -۵ تا ۵ درجه سانتیگراد میباشد، در حال حاضر این خرما در برندهای مختلف در بازارهای داخلی کشور ایران و بازارهای بینالمللی به فروش میرسد. هر چند که اکثر صادرات به کشورهای مسلمان برای ماه رمضان است.
رطوبت فراوان موجود در این خرما، این محصول را از دسته خشکبار به دسته مواد غذایی انتقال دادهاست. یکی از دلایل مهم مصرف این رطب در ماه رمضان، تأثیر آن بر رفع خستگی ناشی از روزه گرفتن است. تأثیر خرما مضافتی بر درمان بیخوابی و کمخوابی نیز به اثبات رسیدهاست.