گرمای خشک به طور کلی به حرارت و دمایی گفته میشود که بدون حضور رطوبت یا آب اعمال میشود. در زمینه زیستشناسی و میکروبشناسی، گرمای خشک (dry heat) روشی برای سترونسازی است که با استفاده از هوای خشک و داغ انجام میشود. این روش به ویژه برای سترون کردن شیشهآلات و دیگر مواد جامد مقاوم به حرارت کاربرد دارد و با از بین بردن میکروارگانیسمها، باعث پاکیزگی و عاری شدن تجهیزات از عوامل بیماریزا میشود. استفاده از گرمای خشک در مواردی که نمیتوان از روشهای سترونسازی مرطوب بهره برد، بسیار مناسب است.
گرمای خشک
فرهنگستان زبان و ادب
ویکی واژه
جملاتی از کلمه گرمای خشک
برای از بین بردن کامل خطر، استریل کردن با گرمای خشک (دمای ۱۶۰ درجهٔ سلسیوس به مدت دو ساعت) توصیه میشود. اگر گرمای با بخار (اتوکلاو) در دسترس بود دمای ۱۲۱ درجهٔ سلسیوس با فشار یک اتمسفر در حدود ۲۰ دقیقه کافی است.