گرمای خشک

گرمای خشک به طور کلی به حرارت و دمایی گفته می‌شود که بدون حضور رطوبت یا آب اعمال می‌شود. در زمینه زیست‌شناسی و میکروب‌شناسی، گرمای خشک (dry heat) روشی برای سترون‌سازی است که با استفاده از هوای خشک و داغ انجام می‌شود. این روش به ویژه برای سترون کردن شیشه‌آلات و دیگر مواد جامد مقاوم به حرارت کاربرد دارد و با از بین بردن میکروارگانیسم‌ها، باعث پاکیزگی و عاری شدن تجهیزات از عوامل بیماری‌زا می‌شود. استفاده از گرمای خشک در مواردی که نمی‌توان از روش‌های سترون‌سازی مرطوب بهره برد، بسیار مناسب است.

فرهنگستان زبان و ادب

{dry heat} [زیست شناسی-میکرب شناسی] روشی برای سترون سازی با استفاده از هوای خشک و داغ که به ویژه برای سترون سازی شیشه آلات و دیگر مواد جامد مقاوم به حرارت کاربرد دارد

ویکی واژه

روشی برای سترون‌سازی با استفاده از هوای خشک و داغ که به‌ویژه برای سترون‌سازی شیشه‌آلات و دیگر مواد جامد مقاوم به حرارت کاربرد دارد.

جملاتی از کلمه گرمای خشک

برای از بین بردن کامل خطر، استریل کردن با گرمای خشک (دمای ۱۶۰ درجهٔ سلسیوس به مدت دو ساعت) توصیه می‌شود. اگر گرمای با بخار (اتوکلاو) در دسترس بود دمای ۱۲۱ درجهٔ سلسیوس با فشار یک اتمسفر در حدود ۲۰ دقیقه کافی است.